3,4 miljonus vērtais arābu superauto iet sērijā (+ foto)

Pirmais arābu superauto Lykan Hypersport, kas Kataras motoršovā gada sākumā debitēja konceptautomobiļa statusā, uz Dubaijas autoizstādi atvests jau kā sērijveida modelis. Nupat kompānija paziņojusi, ka uzsāk sērijveida ražošanu.

Lai gan Libānas kompānijā W Motors tapušā superauto cena ir vairāk nekā iespaidīga – 3,4 miljoni ASV dolāru, automašīnas iegādei pieteikušies vairāk nekā 100 potenciālo pircēju, tostarp no Krievijas. Vismaz pagaidām W Motors gan sola tikai septiņus. Zināms, ka pirmais eksemplārs ceļos pie Kataras šeiha Javana bin Hamads Al-Tani,  kurš ar W Motors vienojās jau Kataras motoršova laikā.

Lykan Hypersport Foto: Publicitātes attēls

Lykan Hypersport izgatavots sadarbībā ar vācu tūninga kompāniju RUF (tehniskais konsultants un agregātu piegādātājs), Austrijas Magna Steyr (inženiertehnisko un ražošanas darbu konsultants) un kompānijam Viotti un ID4Motion (modelēšana, prototipa izstrāde, elektronisko sistēmu izstrāde). Vidus motora komponējuma kupejai iebūvēts sešcilindru opozītmotors ar divām turbīnām, kas attīsta 750 zirgspēku jaudu un 1000 ņūtonmetru griezes momentu. No vietas līdz 100 km/h kupeja paātrinās 2,8 sekunžu laikā un var sasniegt maksimālo ātrumu 390 km/h. Salīdzinājumam: pasaules ātrākajam sērijveida automobilim Bugatti Veyron Super Sport (1200 ZS) šie rādītāji ir sekojoši – 2,5 sekundes un 430 km/h.

Lykan Hypersport Foto: Publicitātes attēls

LykanHypersport ir gaismas diožu lukturi ar briljanta inkrustāciju, trīsdimensiju halogrāfiskais displejs, interaktīvs instrumentu panelis un sēdekļi, kura nošuvēm izmantoti zelta diegi. Ražotāja norādītais degvielas patēriņš pilsētas, kombinētajā ciklā un āpus pilsētas ir attiecīgi 20, 13,5 un 9,9 litri uz 100 km.

Lykan Hypersport Foto: Publicitātes attēls

Dubaijas autoizstādē tika nodemonstrēts vēl viens arābu superauto – Devel Sixteen, kas spēj attīstīt gluži neticamu jaudu  – 5000 ZS un sasniegt maksimālo ātrumu 560 km/h.

Lykan Hypersport Foto: Publicitātes attēls

Devel Sixteen Foto: Patrick 3331

Lykan Hypersport Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.