Novembrī avārijās gājuši bojā 19 cilvēki

Rīgā vakar pēcpusdienā kravas automašīna sabraukusi kādu sievieti, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā. Līdz ar to kopumā novembrī avārijās gājuši bojā 19 cilvēki.

Traģiskais negadījums noticis plkst.15.23 netālu no Kleistu un Rātsupītes ielas krustojuma. Sieviete ielu šķērsojusi tam neparedzētā vietā, taču precīzi notikušā apstākļi tiks noskaidroti izmeklēšanā. Sieviete bijusi 70 līdz 80 gadu veca.

Kopumā valstī šogad avārijās gājuši bojā 158.

Pagājušā gadā līdz 12.novembrim negadījumos dzīvību zaudēja 150 cilvēki. Pērn novembrī dzīvību avārijās zaudēja astoņi cilvēki.

Jau ziņots, ka pirmdien, 25.novembrī, Satiksmes ministrijā (SM) notiks Ceļu satiksmes drošības padomes ārkārtas sēde, kurā tiks meklēti risinājumi bojāgājušo skaita mazināšanai uz Latvijas autoceļiem. Iniciatori šīs sēdes sasaukšanai ir satiksmes ministrs Anrijs Matīss un iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, kas šo pasākumu rosinājuši, ņemot vērā faktu, ka bojāgājušo skaits uz Latvijas autoceļiem pēdējo mēnešu laikā vairs neuzrāda samazinājuma tendenci.

Valsts policija paziņoja, ka drošības uzlabošanai uz ceļiem tā turpinās reidus, informatīvas kampaņas un citus pasākumus. Tāpat tiek apsvērta iespēja palielināt netrafarētu policijas automašīnu skaitu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.