“Koenigsegg One: 1” sasniedz 386 km/h divu km distancē (+ video)

Zviedru varenauto “Koenigsegg One: 1” pierādījis, ka ir viens no planētas ātrākajiem automobiļiem, 1,4 jūdžu (2,25 km) distancē sasniedzot 386 km/h.

Šādu ātrumu “Koenigsegg One: 1” sasniedzis ikgadējā Vmax200 pasākumā Lielbritānijā, kur sporta auto sacenšas paātrinājuma sacīkstēs taisnā posmā, uzrādot visu laiku labāko rezultātu un pārspējot “Porshe 911” rekordu no 2015.gada sacensībām (368 km/h).

Rekordbrauciena laikā pie zviedru varenauto stūres sēdēja sacīkšu braucējs Olivers Vebs, kas piedalās britu seriāla “LMP1” etapos, bet automašīna pieder “BHP Project” – retu superauto īpašnieku apvienībai, kas uzņem un izvieto “Youtube” portālā pašu producētus video rullīšus.

“Koenigsegg One: 1” pieder arī Spā un Suzuki sacīkšu trases rekordi sērijveida automašīnu ieskaitē, kā arī rekords „0-300-0” paātrinājuma-bremzēšanas disciplīnā, kas tika paveikts 17,95 sekundēs.  Nākamais mērķis ir Nirburgringas trases rekords, kura sasniegšanai kompānija pašlaik rūpīgi gatavojas.  

Divvietīgā kupeja aprīkota ar piecu litru twin-turbo V8 motoru, kas attīsta 1341 ZS un maksimālo griezes momentu 1371 Nm. No nulles līdz 400 kilometriem stundā kupeja paātrinās 20 sekundēs, bet, lai pilnībā apstātos no šāda ātruma pietiek ar 10 sekundēm. 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.