110 Leaf Madridei – Nissan noslēdz pasaulē lielāko elektrisko taksometru autoparka darījumu

Nissan nodrošinās Madrides taksometru uzņēmumam – „La Ciudad del Taxi” 110 jaunus Nissan LEAF ar 30 kWh akumulatoru. Kopējais darījuma apjoms padara to par pasaulē lielāko elektrisko taksometru autoparka darījumu.

Par darījumu tika paziņots Madrides automobiļu izstādē.

Nissan LEAF ar 30 kWh akumulatoru lepojas ar par 26 procentiem lielāku nobraucamo attālumu nekā tā priekštecim, ar vienu automobiļa uzlādi nodrošinot līdz pat 250 km nobraucamo attālumu.
Nissan un „La Ciudad del Taxi” ir paziņojuši par pasaulē lielāko 100% elektrisko taksometru autoparka darījumu, kura ietvaros 110 Nissan LEAF ar 30 kWh akumulatoru nulles izmešu taksometri sniegs savus pakalpojumus Madridē.

Madrides automobiļu izstādē pasludinātā vienošanās starp Nissan un „La Cuidad del Taxi” Spānijas galvaspilsētā ieviesīs elektriskos taksometrus, pievienojot Madridi pārējām līdzīgi domājošajām galvaspilsētām, piemēram, Amsterdamai, kur jau ir piegādāti 100 Nissan LEAF un Nissan e-NV200 elektriskie taksometri, un Budapeštai, kur brauc 65 Nissan LEAF elektriskie taksometri.

Garets Dansmors (Gareth Dunsmore), Nissan elektrisko automobiļu direktors Eiropā, stāsta: „Pilsētas visā pasaulē sastopas ar milzīgiem izaicinājumiem sliktas gaisa kvalitātes un aizvien pieaugošā siltumnīcas efektu radošo izmešu apjoma dēļ. Pievienot lielāko pilsētu taksometru autoparkiem nulles izmešu automobiļus, piemēram, Nissan LEAF, ir būtisks solis šo izaicinājumu risināšanā.

„La Ciudad del Taxi” un Nissan vieno kopīgs pionieru gars, un es esmu patiesi sajūsmināts, redzot Madrides pilsētu elektriskās revolūcijas priekšgalā, pateicoties šim ievērojamajam darījumam, kura rezultātā vairāk nekā 100 Nissan LEAF nodrošinās videi draudzīgus un ilgtspējīgus taksometru pakalpojumus cilvēkiem visā pilsētā.”

Žezū Ramoss Fernandezs (Jesús Ramos Fernández), „La Ciudad del Taxi” prezidents, saka: „Šis darījums noteiks jaunus standartus mobilitātes nākotnei, vismaz taksometru nozarē. Nulles izmešu transportam šajā sektorā būs liela nozīme, un šis autoparka darījums ar Nissan palīdzēs Madridei iekļauties ilgtspējīgu mobilitātes pakalpojumu sniedzēju pirmajās rindās.”

Nissan LEAF ir vislabāk pārdotais elektroautomobilis pasaulē ar vairāk nekā 220 000 pārdotiem automobiļiem. Jaunais LEAF ar 30 kWh akumulatoru dāvā līdz par 250 km nobraucamo attālumu ar vienu uzlādi, kas to padara par ideālu taksometru, kā arī tā izmērs, sniegtais komforts un veiktspēja ir nevainojami piemēroti pilsētas videi. Papildus nulles izmešu sniegtajām priekšrocībām Nissan LEAF piedāvā arī četras reizes lētākas ekspluatācijas izmaksas nekā tradicionālie automobiļi ar iekšdedzes dzinēju, kā arī līdz pat 40 procentu ietaupījumu uzturēšanas izmaksām.

Elektrisko taksometru tirgus Eiropā strauji pieaug, jo taksometru uzņēmumi izvēlas nulles emisiju mobilitātes priekšrocības. Visā Eiropā taksometru īpašniekiem un uzņēmumiem Nissan ir pārdevis gandrīz 800 elektroautomobiļu (LEAF un e-NV200), un trīs lielākie Nissan elektrisko taksometru tirgi ir Nīderlande, Lielbritānija un Spānija.

Madrides reģions demonstrē savu atbalstu elektriskajai mobilitātei arī ar grantu programmu, kas tiks prezentēta jūnijā un kurai kvalificēsies nozares profesionāļi, tostarp taksometru vadītāji. Papildus tam Spānijas Reģionu valdība ir veltījusi atbalstu 2 miljonu eiro apmērā ilgtspējīgai 100% elektriskai nulles izmešu mobilitātei.

Arī Madrides Dome ir apliecinājusi savu gatavību ieviest elektrisko automobiļu uzlādes infrastruktūru visā galvaspilsētā.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.