ASV kompānija būvēs 2000 ZS jaudīgu hibrīda kravas auto

ASV kompānija “Nikola Motor” (nosaukta par godu fiziķim Nikolā Tesla) no Soltleiksitijas pieteikusi divus videi draudzīgus modeļus. Viens no tiem ir 520 Zs elektriskās piedziņas bagijs, otrs – hibrīda kravu vilcējs ar 2000 ZS jaudu.

Plānots, ka bagija “Zero” pamatā būs vieglas konstrukcijas rāmis un 50 kilovatstundu akumulatoru bloks, kas bez uzlādes ļaus veikt aptuveni 160 – 240 km. 100 km/h četrvietīgais bagijs sasniegs nepilnās trīs sekundēs un būs piemērots izklaidēm ekstrēmos apvidus apstākļos, ko pieļauj 368 mm augstais klīrenss un izturīgā piekare. Elektriskā bagija cena – 42 000 dolāru.

Zināms, ka “Nikola Motor Company” inženieri strādā pie vēl ambiciozāka projekta. Tas būs hibrīda kravas automobilis „One” ar gaitas rezervi aptuveni 1930 km. Šādu attālumu bez 320 kWh bateriju komplekta uzlādes palīdzēs veikt turbīna, kas var izmantot dažādus degvielas veidus un strādā kā ģenerators. Lielāko daļu kravinieka detaļu izstrādās pašu spēkiem, taču „pirmās neatkarīgās šajā automobiļu segmentā piekares” izgatavošanai pieaicināti kompānijas “Meritor” speciālisti. Kravas auto cena – 375 000 dolāru.

Līdz 2016.gada beigām “Nikola Motor” sola parādīt pilnībā funkcionējošus prototipus un jau sācis pieņemt pasūtījumus, ko var noformēt iemaksājot 750 un 1500 dolāru attiecīgi par „Zero” un „One”.

 

Foto: ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.