Francija piemaksās par elektromobili 10 000€

Francijas valdība nolēmusi veicināt videi draudzīgu automobiļu tirdzniecību, solot pircējam līdz pat 10 000 eiro lielu bonusu, ja tas izšķirsies par elektroautomobiļa pirkumu.

Francijā pieņemts likums, kas sekmēs videi draudzīgu spēkratu tirdzniecību. Programmā, kas sākumā darbosies no šā gada aprīļa līdz 2015.gada beigām, noteikts, ka visi pircēji, kas nodos pārstrādei savu līdz 2005.gadam ražoto dīzeļauto, pērkot jaunu elektromobili saņems 10 000 eiro lielu kompensāciju no valsts, savukārt tie, kas izšķirsies par Plug-in hibrīda pirkumu varēs pretendēt uz 6500 eiro.

Autoražotāji jau apsveikuši šo iniciatīvu, kas būtiski samazinās produkcijas cenu, nostādot to vienādā līmenī ar līdzīgas kategorijas iekšdedzes motoru automobiļiem. Šādā gadījumā subkompaktā “Renault Zoe” cena sarūk līdz EUR 12 400, bet kompaktais “Nissan Leaf” maksās EUR 14 390. Statistika rāda, ka 2014.gadā Francijas tirgū realizēti 5970 “Renault Zoe” un 1604 “Nissan Leaf” eksemplāru.

Piebildīsim, ka “Renault” ir lielākais elektromobiļu ražotājs Francijā – kompānijas piedāvājumā ir “Zoe” un “Fluence” vieglie automobiļi, furgoniņš “Kangoo” un pilsētas auto “Twizy.”

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.