Audi parāda ātrāko sērijveida R8 (+ foto)

Pašlaik notiekošajā Losandželosas motoršovā ASV, Audi kompānija izrāda visu laiku jaudīgāko un ātrāko sērijveida R8 modeli Competition. Competition tiks izgatavots vien 60 eksemplāros un paredzēts tikai ASV tirgum.

Audi R8 Competition atšķiras ar dažiem vizuāliem un tehniskiem risinājumiem. Sportkāra aerodinamiskā aprīkojuma komplektā ir oglekļa šķiedras spliteris un ventilācijas aizvari priekšpusē, difuzors un antispārns aizmugurē.

No šī materiāla izgatavoti arī spoguļu korpusi, motora pārsegs, vairākas interjera detaļas un vertikālās virsbūves sānu uzlikas (sideblades). Komplektā arī melni riteņu diski ar sarkanām bremžu skavām un sporta izplūdes sistēma ar melni hromētu apdari.

Zem R8 Competition motora pārsega atrodas 5,2 litru desmit cilindru motors ar 570 ZS jaudu, kas Audi sportkāram ļauj sasniegt 320 km/h maksimālo ātrumu un līdz simtam paātrināties 3,4 sekunžu laikā.

Ja runājam par Audi R8, tad jāpiebilst, ka aizvadītajās brīvdienās no Minhengladbahas Audi Pegasus dīleru centra Vācijā tika aizdzīts viens no retākajiem šīs sugas pārstāvjiem – Audi R8 GT Spyder (560 ZS/3,8 sekundes/317 km/h), kas savulaik izgatavots 333 eksemplāros. Aptuveni  200 000 eiro vērtā automašīna pēdējo reizi redzēta 4:30 no rīta Ķelnes tuvumā uz automaģistrāles A61, taču tālāk pēdas zūd.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.