Audi parāda piecdurvju TT (+ foto)

Vācijas autobūves kompānija Audi uz Parīzes autoizstādi atvedusi sportiskā modeļa TT piecdurvju modifikācijas Sportback koncepta modeli.

Audi TT Sportback garums ir 4,47 metri, platums – 1,89 metri un augstums – 1,38 metri. Tādejādi tas ir par 29 cm garāks, 6 cm platāks un 3 cm augstāks nekā sērijveida TT, savukārt koncepta riteņu bāze ir par 12 cm garāka (2,63 m).

Sportback modifikācija izgatavota uz MQB platformas, kas pamatā daudziem Volkswagen koncerna modeļiem (VW Golf, Audi A3 u.c.). Priekšā Audi TT Sportback uzstādīti McPherson statņi, aizmugurē četrsviru piekare, bet zem motora pārsega atrodas 2,0 litru turbo četrcilindru dzinējs ar degvielas tiešās iesmidzināšanas sistēmu. No standarta produkcijas šis motors atšķiras ar alumīnija virzuļiem, kloķvārpstu, kas izgatavota no īpaši izturīga materiāla un līdz 1,8 bāriem palielinātu turbīnas spiedienu. Motors attīsta 400 ZS jaudu un 450 Nm griezes momentu diapazonā no 2400 līdz 6000 apgriezieniem minūtē un strādā kombinācijā ar septiņu pakāpju S tronic pārnesumkārbu. No vietas līdz simtam TT Sportback paātrinās 3,9 sekundēs, kas ir par 0,7 sekundēm ātrāk nekā jaunākās paaudzes TTS un tikai par 0,4 sekundēm lēnāk nekā 550 ZS jaudīgais superauto R8.

Parīzes eksponāta salons veidots pēc līdzības ar sērijveida modeļiem – arī te galveno vietu aizņem 12,3 collu ekrāns, kas aizstāj instrumentu paneli, spēj parādīt navigācijas norādes un informāciju par automobiļa sistēmu darbību. Pateicoties alumīnija, ādas un alkantara materiāliem, četrvietīgā automobiļa interjers ir vienlaicīgi sportisks un komfortabls, savukārt bagāžas nodalījuma telpa sasniedz itin pieklājīgus 850 litrus.

Par Audi TT Sportback piecdurvju versijas iespējām nonākt sērijveida ražošanā oficiālas informācijas nav, taču jāatgādina, ka agrāk Audi vadība ne reizi vien izteikusies par TT saimes paplašināšanu ar vairākiem modeļiem, pieminot gan sedanu, gan krosoveru.

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.