“Audi” jauno flagmani “A9” parādīs Losandželosā (+ foto)

Losandželosas autoizstādē, kas plānota novembrī, “Audi” noņems pārklāju no jaunā flagmaņa “A9” koncepta modeļa. Greznā luksusa kupeja veidota tā, lai būtu vēl prestižāka par tās tehnisko donoru “A8.”

Jau labu laiku pārstājis būt noslēpums, ka “Audi” gatavo vēl greznāku un prestižāku modeli par “A8.” Tagad kļuvis zināms, ka “Audi” jaunā dizainera Marka Lihtes (Marc Lichte) vadībā tapušā “A9” koncepta pirmizrāde notiks novembrī, bet sērijveida versija tiks prezentēta 2015.gadā.

“Audi A9” izgatavots uz MLB platformas, kas ir pamatā arī “A8.” Sīkākas tehniskas nianses netiek atklātas, taču ir skaidrs – lai sasniegtu nosprausto mērķi, “A9” jābūt aprīkotam ar visu labāko (un dārgāko), kas patlaban ir vācu kompānijas rīcībā. Vācu “Autobild” prognozē, ka “A9” iegūs jaunu radiatora resti un lāzeru starmešus, bet kopējais konstrukcijas svars, pateicoties plašam alumīnija detaļu pielietojumam, būs mazāks nekā konkurentiem. Atklāts paliek jautājums par durvju skaitu – iespējams “A9” iztiks ar divām, bet tikpat labi konstruktori var izšķirties par četrām, kas tādā gadījumā ļautu veiksmīgāk konkurēt ar “Mercedes” S klases četrdurvju kupeju.

Tuvāko gadu laikā “Audi” sola “A9” saimi papildināt ar kabrioleta modifikāciju.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.