“Opel Group” Krievijā restrukturizē ražošanu

ASV autobūves giganta “General Motors” Eiropas struktūrvienība “Opel Group” otrdien paziņoja, ka reorganizē ražošanu Krievijā, ņemot vērā pārdošanas apjoma kritumu valstī saistībā ar Ukrainas krīzes radīto ietekmi.

“Opel Group” Krievijā īsteno tūlītējus pasākumus, “lai reaģētu uz sarežģīto tirgus vidi,” norāda uzņēmums.

“2013.gadā Krievija bija mūsu trešais lielākais tirgus aiz Lielbritānijas un Vācijas, taču šobrīd tas saskaras ar nopietniem sarežģījumiem,” pavēstīja “Opel Group” vadītājs Karls-Tomass Neumans. “Lai arī mēs ticam Krievijas ilgtermiņa potenciālam, novērojams tūlītējs spiediens uz tirdzniecību un cenām, kamēr rubļa vērtība samazinās.”

Kompānija norāda, ka ražošana Sanktpēterburgas rūpnīcā, kura tiek ražoti “Opel” un “Chevrolet” modeļi, tiks samazināta līdz vienai maiņai un darbiniekiem piedāvāta brīvprātīgās štatu samazināšanas programma.

“Opel Group” ziņo, ka šī programma tiks piedāvāta 500 no 1600 rūpnīcā strādājošajiem.

Tāpat uzņēmums plāno palielināt detaļu vietējo piegādātāju izmantošanu, lai izvairītos no nelabvēlīgu valūtas kursu ietekmes importēšanā.

“Opel Group” arī vēsta, ka jaunu automašīnu tirdzniecība Krievijā šā gada pirmajos astoņos mēnešos samazinājusies par 12,1%.

Foto: opel.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.