“Audi” gatavo “Plug-in” hibrīdu ar dīzeļdzinēju

“Audi” vēlas kļūt par pirmo vācu autoražotāju, kas klientiem piedāvās “Plug-in” tehnoloģiju kombinācijā ar dīzeļdzinēju. Šādu iekārtu varētu saņemt vairāki kompānijas modeļi: krosovers “Q7,” sedani “A6” un “A8.”

Kopenhāgenā sarīkotajā autobūves jaunumiem veltītajā pasākumā “Audi” kompānijas vadība paziņojusi, ka strādā pie projekta, kura rezultātā taps dīzeļa hibrīds ar “Plug-in” tehnoloģiju. Jaunā iekārta apvieno “Audi” trīslitru V6 dīzeļdzinēju, elektromotoru un “Plug-in” sistēmu, kas bateriju enerģiju ļaus atjaunot pieslēdzoties pie mājas elektrotīkla. Sistēmas kopējā jauda ir 371 ZS (700 Nm) un elektriskā režīmā šāds automobilis spēs veikt aptuveni 50 kilometrus.

Jaunā hibrīdiekārta, kurai dots nosaukums “e-tron TDI,” tiks prezentēta gada nogalē. Paredzams, ka šādu iekārtu 2015.gada sākumā saņems sedanu līnijas flagmanis “A8,” bet vēlāk “e-tron TDI” modifikācija tiks radīta arī sedanam “A6” un krosoveram “Q7.”

Šobrīd “Audi” piedāvājumā jau ir viena “e-tron” modifikācija, kas papildina hečbeka “A3” versiju klāstu, tomēr atšķirībā no augstāk aprakstītās tehnoloģijas, šeit tiek izmantota 1,4 litru 150 ZS benzīna motora un 75 kilovatu elektromotora kombinācija. 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.