Latvijā aprīlī trešais straujākais automašīnu reģistrācijas pieaugums Eiropā

Jaunu automašīnu reģistrācija Latvijā šā gada aprīlī palielinājās par 34%, kas ir trešais straujākais pieaugums Eiropā

Jaunu automašīnu reģistrācija Latvijā šā gada aprīlī palielinājās par 34%, kas ir trešais straujākais pieaugums Eiropā, teikts Eiropas Automobiļu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākajā ziņojumā.

Ziņojumā apkopoti dati par visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, izņemot Maltu. Ziņojumā pieejama informācija arī par Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas (EBTA) valstīm – Šveici, Norvēģiju un Islandi.

Aprīlī Latvijā reģistrētas 1067 jaunas automašīnas, salīdzinot ar 796 automašīnām pagājušā gada attiecīgajā mēnesī.

Automašīnu reģistrācija samazinājās vien septiņās no ziņojumā ietvertajām valstīm, bet 23 valstīs tika fiksēts pieaugums.

Straujākais automašīnu reģistrācijas apjoma kāpums no visām ziņojumā iekļautajām valstīm aprīlī reģistrēts Portugālē – par 53,1%, Lietuvā – par 36%, Latvijā, kā arī Spānijā- par 28,7% un Īrijā – par 28%.

Savukārt lielākais automašīnu reģistrācijas samazinājums fiksēts Norvēģijā – par 13,4%, Nīderlandē – par 6,3% un Rumānijā – par 5,9%.

Igaunijā aprīlī reģistrētas 1990 jaunas automašīnas, kas ir par 4% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā mēnesī. Igaunija uzrādījusi septīto mazāko pieaugumu no visām valstīm.

Savukārt Lietuvā aprīlī reģistrētas 1418 jaunas automašīnas.

Visās ziņojumā iekļautajās Eiropas valstīs aprīlī reģistrētas 1 129 829 jaunas automašīnas, un tas ir par 4,2% vairāk nekā 2013.gada attiecīgajā mēnesī.

ES dalībvalstīs reģistrētas 1 089 226 jaunas automašīnas, kas ir par 4,6% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā mēnesī.

Savukārt šā gada pirmajos četros mēnešos Latvijā reģistrētas 3919 jaunas automašīnas, kas ir par 24,4% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada. Latvija uzrādījusi sesto straujāko pieaugumu no visām ziņojumā iekļautajām valstīm.

Igaunijā jauno automašīnu reģistrācija četros mēnešos palielinājās par 2% – līdz 6726 vienībām, kas ir trešais mazākais pieaugums no visām valstīm.

Tikmēr Lietuvā automašīnu reģistrācija palielinājās par 27,7%, kas ir otrs straujākais pieaugums, un sasniedza 4824 vienības.

Visās ziņojumā iekļautajās valstīs četros mēnešos kopā fiksēts automašīnu reģistrācijas apjoma pieaugums par 7,1%. Četros mēnešos visās ziņojumā iekļautajās valstīs reģistrētas 4 483 077 jaunas automašīnas.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.