Militārais “Duster” (+ foto)

Izmantojot “Dacia Duster” standarta modeli, “Renault Technology Romania” (RTR) izgatavojusi krosovera militāro modifikāciju “Duster Army,” kas varētu pildīt viegli bruņotas kaujas mašīnas lomu.

Foto: Publicitātes foto

Šim nolūkam uz “Duster” jumta tiek montēta 135 kg smaga ložmetēja iekārta, ko vadītājam blakussēdošais operators vada ar džoistika palīdzību, mērķi meklēdams uz priekšējā paneļa nostiprinātā 11 collu ekrāna.

Foto: Publicitātes foto

“Duster Army” degvielas tvertni, motoru un diferenciāli sargā aizsargplāksnes, bet ekipāžai aizsardzība nav paredzēta – bruņu plāksnes standarta krosoveram būtu par smagu, bet ložu izturīga kevlara konstrukcija – pārāk grūti realizējams projekts.

Foto: Publicitātes foto

Taču arī bez tā “Duster Army” masa uzstādītā papildaprīkojuma dēļ pieaug vēl par 140 kg. Šo pusotru centnera sastāda jau pieminētās aizsargplāksnes, priekšpusē piemontētā vinča, kam jāpalīdz, ja transportlīdzeklis iestrēgs dubļos, drošības karkass, kam jāpasargā no traumām apgāšanās gadījumā un masīvs buksēšanas āķis.

Foto: Publicitātes foto

Cita aprīkojuma vidū ir sistēma, kas ar vienas pogas palīdzību izslēdz visas automašīnas gaismas ārpusē un salonā, poga, kas ieslēdz speciālas LED diodes, lai varētu virzīties uz priekšu minimāla apgaismojuma režīmā, divas 220V rozetes salonā un viena īpaši aizsargāta 12V ligzda ārpusē.

Foto: Publicitātes foto

Motors un citi piedziņas elementi ir tādi paši kā standarta rūpnīcas ražojumam un pa šoseju nodrošina maksimālo ātrumu līdz 120 km/h.

Foto: Publicitātes foto

Ražotājs lepojas ar to, ka gandrīz visi militārā “Duster” pārbūves elementi tapuši Rumānijā, tādēļ savam izgudrojumam saredz labas perspektīvas valsts armijas sastāvā. 

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.