Volkswagen Group nolemj ražošanas procesā ieviest uz nākotni vērstas pārmaiņas

Volkswagen Group ievieš lielus pārkārtojumus starptautisko ražotņu jaudas sadalē. Piemēram, Volkswagen Crafter pēctecis no 2016. gada tiks ražots Polijā. Šī iemesla dēļ Vžesņā tiks būvēta jauna ražotne, kuras darbība tiks uzsākta 2016. gada otrajā pusē. Pateicoties jaunajai ražotnei, Volkswagen Commercial Vehicles zīmols būs radījis vismaz 2300 jaunu darba vietu. Volkswagen Tiguan no 2016. gada tiks ražots ne tikai Volfsburgā, bet arī Hannoverē. Savukārt jaunās paaudzes Porsche Panamera tiks ražots tikai Leipcigā.

Foto: Publicitātes foto

„Pieņemot lēmumu ražot Crafter Polijā, mēs esam ielikuši pamatus mūsu vieglo komerciālo transportlīdzekļu stratēģiskajai pārorientācijai,“ paziņoja par komerciālajiem transportlīdzekļiem atbildīgais Volkswagen AG valdes loceklis Dr. Leifs Estlings. „Crafter ir lieliski piemērots visiem izaugsmes tirgiem pasaulē un pavirzīs Volkswagen Commercial Vehicles soli uz priekšu ceļā uz starptautiski aktīva ražotāja statusu,“ viņš turpināja.

Jaunā ražotne Vžesņā atradīsies aptuveni 50 kilometrus uz austrumiem no Poznaņas un būs otrā Volkswagen Commercial Vehicles ražotne Polijā papildus rūpnīcai Poznaņā, kur jau vairāk nekā desmit gadus tiek ražoti pilsētas preču piegādes automobiļi Caddy. „Mūsu panākumi Caddy ražošanā Polijā ir bijuši lieliski. Un reģions ap Vžesņu mums piedāvā ideālus ekonomiskos, infrastruktūras un darba tirgus politikas nosacījumus,“ komentēja Volkswagen Commercial Vehicles valdes loceklis Dr. Ekhards Šolcs.

Iecerētās ražotnes teritorijas platība būs aptuveni 220 hektāru, un ražotni veidos virsbūves cehs, krāsošanas cehs un gala montāžas līnija. Plānots, ka tā būvniecība tiks uzsākta 2014. gada beigās, bet automobiļu ražošana — 2016. gada ceturtajā ceturksnī.

No 2016. gada Hannoveres ražotnē papildus tiks ražoti Volkswagen Tiguan transportlīdzekļi, izmantojot modulāro platformu ar dzinēja izvietojumu šķērsvirzienā MQB. Pašreizējo ražotņu jaudas reorganizācija izceļ Volkswagen Group daudzpusību, ko nodrošina jauno un esošo ražotņu standartizācija.

Tas pats attiecas arī uz Porshe transportlīdzekļiem — no 2016. gada sporta automobiļu zīmols jaunās paaudzes Panamera modeļa automobiļus ražos Leipcigā. Kopš tā parādīšanās tirgū 2009. gadā Panamera virsbūves detaļas tiek ražotas un krāsotas Volkswagen ražotnē Hannoverē un pēc tam nogādātas Porsche ražotnē Saksijā, kur notiek gala montāža. Pateicoties Volkswagen Group ražošanas sistēmas reorganizācijai, Panamera modeļa virsbūves daļas no 2016. gada tiks ražotas un krāsotas Leipcigā. Uzņēmuma īpašumā jau ir zeme, uz kuras būs iespējams ražotni paplašināt.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.