“SRT Viper” ražošanu apturēs (+ foto)

Amerikāņu superauto “SRT Viper” ražošanas līnija tiks apturēta uz diviem mēnešiem niecīgā pieprasījuma dēļ.

Aizokeāna mediji vēsta, ka “Chrysler” rūpnīcas personāls, kas strādā pie “SRT Viper” konveijera, varēs doties piespiedu brīvdienās no 14.aprīļa līdz 23.jūnijam. Šā gada janvārī un februārī pārdots vien 91 sportkārs, tādēļ dīleru noliktavās uzkrājies liels nepārdoto automobiļu skaits – 756 eksemplāri.

Par “SRT Viper” ražošanas pauzi tika domāts jau pērnā gada rudenī – astoņus mēnešus pēc ražošanas starta dīleriem bija izdevies realizēt 426 automašīnas, bet 565 „odzes” gaidīja noliktavās.

Foto: Publicitātes foto

Jādomā gan, ka liels pārsteigums tas kompānijai nav – arī agrāko gadu „odzes” (toreiz “Dodge Viper”) pa laikam saskārās ar līdzīgu problēmu un kompānija neslēpj, ka “Viper” nekad nav bijis paredzēts plašām pircēju masām. Pēdējo 20 gadu laikā pārdoti 29 000 muskuļauto, kas varbūt nav īsti tas, uz ko “Chrysler” cerēja, taču no otras puses – palīdz saglabāt sportkāra ekskluzivitāti.

“SRT Viper” ASV tirgū maksā 102 500 dolāru, sportkārs aprīkots ar 8,4 litru desmitcilindru dzinēju, kas attīsta 649 ZS jaudu un 840 Nm griezes momentu.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.