“Gumpert” atgriežas ar jaunu sportkāru (+ foto)

Vācu tūninga kompānija “Gumpert,” kas pērnā gada rudenī balansēja uz bankrota robežas Ženēvas auto izstādē ieradusies ar jaunu modeli “Explosion.”

Gumpert Explosion Foto: Publicitātes foto

Priecīga ziņa ekskluzīvas tehnikas cienītājiem – vācu tūninga kompānija “Gumpert,” kas pazīstama ar superauto “Apollo” saimes modeļiem, spējusi izvairīties no bankrota un uz šā gada Ženēvas auto izstādi atvedusi jaunu modeli “Explosion.”

Gumpert Explosion Foto: Publicitātes foto

Jaunais modelis visai radikāli atšķiras no agrāko gadu Apollo gan pēc izskata, gan konstrukcijas – pēdējam bija vidus motora komponējums, bet Explosion tas novietots priekšā. Jaunākais “Gumpert” modelis apgādāts ar 420 ZS (520 Nm) divlitru turbo motoru, kas komplektā ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu nodrošina iespaidīgu paātrinājumu – ražotāja dati liecina, ka 100 km/h “Explosion” sasniedz 3,0 sekundēs. Zināms, ka pilnpiedziņas “Explosion” ir cauruļu rāmis un virsbūve no oglekļa šķiedras un alumīnija sakausējuma paneļiem, tirdzniecībā automašīna nonāks gada beigās un maksās 105 000 eiro.

Gumpert Explosion Foto: Publicitātes foto

Nelielo sportkāru ražošanas kompāniju 2004.gadā dibināja bijušais Audi sporta nodaļas vadītājs Rolands Gumperts. Gadu vēlāk klajā tika laists superauto “Apollo,” kas bija aprīkots ar 4,2 litru 650 ZS V8. No vietas līdz simtam tas paātrinājās 3,1 sekundes laikā, bet maksimālais ātrums sasniedza 360 km/h. Vēlāk tika radītas “Apollo” 700 un 800 zirgspēku versijas. 2008.gadā “Apollo” uzstādīja “Top Gear” trases rekordu, bet gadu vēlāk – slavenās Nirburgringas Ziemeļu cilpas rekordu. 

Gumpert Apollo

Gumpert Explosion Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.