Rosina samazināt transportlīdzekļu nodokļus

Lai mazinātu administratīvo slogu un pilnveidotu likuma regulējumu, Satiksmes ministrija (SM) virza grozījumus Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā.

Foto: iAuto.lv

Likumprojektā iestrādātas izmaiņas, kas atvieglo procedūru, kādā nodokļa maksātāji var veikt maksājumu par vairākiem transportlīdzekļiem vienlaikus.

Minētās izmaiņas arī paredz trešās grupas invalīdiem piešķirt tādus pašus transportlīdzekļa nodokļa atvieglojumus (atbrīvošanu no tā maksāšanas), kā pirmās un otrās grupas invalīdiem.

Arī ģimenes, kurās ir bērns ar invaliditāti, kas saistīta ar pārvietošanās traucējumiem, plānots atbrīvot no transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa maksas.

SM rosina atbrīvot no transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa maksāšanas arī ģimenes, kurās aug bērns ar invaliditāti bez pārvietošanās traucējumiem.

Likumprojekts tostarp precizē atvieglojumu 20% apmērā, kādu saņem daudzbērnu ģimenes, kurās ir trīs vai vairāk nepilngadīgi bērni, nosakot, ka tas piemērojams tikai vieglajam transportlīdzeklim.

Likuma grozījumi skar arī nodokļu nomaksu personas maksātnespējas gadījumā, atbrīvojumu no maksas par transportlīdzekli, ja tam reģistrēts operatīvā transportlīdzekļa, vēsturiskā spēkrata vai sporta transportlīdzekļa statuss un citas jomas.

Izmaiņas paredz precīzi sadalīt nodokli administrējošo iestāžu VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) un Valsts ieņēmumu dienesta, kompetences.

SM, sadarbībā ar CSDD, sagatavotie grozījumi 6.martā izsludināti Valsts sekretāru sanāksmē, taču tie vēl jāapstiprina Ministru kabinetā un Saeimā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.