Valsts policija aizturējusi kārtējo kukuļdevēju

Vakar Valsts policijas darbinieki aizturēja vīrieti, kurš mēģināja ceļu policijas darbiniekiem iedot kukuli, lai viņam netiktu sastādīts administratīvo pārkāpumu protokols.

6. martā ap pulksten 12 Rīgas apvedceļa 16. kilometrā starp Jelgavas un Bauskas šosejām Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Satiksmes drošības pārvaldes Satiksmes uzraudzības un koordinēšanas biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki sadarbībā ar Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbiniekiem aizturēja vīrieti, kurš policijas darbiniekiem mēģināja iedot kukuli 10 Eiro apmērā.

1984. gadā dzimušais vīrietis, kurš vadīja automašīnu Mercedes Benz Sprinter, tika apturēts, jo atļauto 90 kilometru vietā viņš brauca ar 124 kilometriem stundā.

Lai netiktu sastādīts administratīvo pārkāpumu protokols par ātruma pārsniegšanu, vīrietis mēģināja iedot policijas darbiniekiem kukuli 10 Eiro apmērā.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta 1. daļas par kukuļa nodošanu vai piedāvāšanu valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai citas personas interesēs. Par minēto pārkāpumu paredzēts sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.