Vācijā apsver iespēju iekasēt ceļu izmantošanas maksu no ārvalstniekiem

Vācijas Transporta ministrija plāno samazināt vietējo autobraucēju izdevumu par ceļu izmantošanu, piemērojot maksu autovadītājiem no citām valstīm. Šāda iecere izpelnījusies kritiku no citām Eiropas Savienības dalībvalstīm.

Tiem autovadītājiem, kas Vācijas autoceļus izmanto reti, būs iespēja par ceļu izmantošanu maksāt mazāk, liecina Vācijas Transporta ministrijas izstrādātā iecere.

 

Kā svētdien vēstīja izdevums “Der Spiegel”, autovadītājiem būs iespēja samaksāt par Vācijas ceļu izmantošanu gan par gadu, gan arī par nedēļu vai mēnesi.

 

Ja maksas iekasēšana tiks apstiprināta, ārvalstniekiem būs jāsāk maksāt par Vācijas autoceļu izmantošanu, taču, pateicoties iecerei ļaut samaksu veikt par mazāku laika posmu, autovadītājiem būs iespēja ietaupīt.

 

Turklāt iecerēts samazināt ceļu izmantošanas maksu videi draudzīgo automobiļu vadītājiem.

 

Jaunās Vācijas koalīcijas līgumā minēta autoceļu izmantošanas maksas ieviešana, taču uzsvērts, ka tādējādi nedrīkst pieļaut, ka pieaugtu Vācijas autovadītāju izdevumi.

 

Tādēļ vāciešiem ceļu nodoklis tiks samazināts, lai kopējās izmaksas nepieaugtu. Šāds mehānisms iecerēts, lai varētu sākt iekasēt maksu no ārvalstu autovadītājiem, kuri izmanto Vācijas ceļus.

 

Tomēr šī iecere izpelnījusies citu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu iebildumus, un Austrija pat draud vērsties tiesā, norādot, ka Vācijas plāns iekasēt maksu par autoceļu izmantošanu diskriminētu ārvalstniekus un tādējādi būtu pretrunā ar ES tiesību normām.

 

Ja iecere tiks apstiprināta, maksas iekasēšana varētu tikt sākta 2016.gadā.

 

 

Foto: www.blog.skytee.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.