Lauksaimnieku protesti – Vācijā vairākas avārijas izgāzto kūtsmēslu dēļ

Ietriecoties izgāzto kūtsmēslu kravās, uz B5 šosejas Vācijā avarējušas vairākas automašīnas, pieciem cilvēkiem gūstot ievainojumus. Vainīgos var sodīt.

Izdevums Autobild raksta, ka šīs nedēļas lauksaimnieku protestu laikā netālu no Berlīnes notikuši vairāki satiksmes negadījumi automašīnām frontāli ietriecoties šķēršļos. Saskaņā ar policijas informāciju, pirmdienas vakarā uz ceļa tika izgāzti kūtsmēsli un šķidrais mēslojums vairāku simtu metru platībā. Iestājoties tumsai, trīs autovadītāji nepamanot šķērsli, nespēja no izvairīties un piedzīvoja avārijas ietriecoties lauksaimniecības kravās.

Pieci cilvēki tika ievainoti, radīti arī materiālie zaudējumi.

Rietumu policijas pārvaldes pārstāve Kerstina Šrēdere notikušo komentēja kā protestu eskalāciju, kas tagad sasnieguši “jaunu līmeni”, radot nopietnus draudus cilvēkiem. Policija sākusi pārbaudi par bīstamu iejaukšanos ceļu satiksmē.

Brandenburgas zemnieku prezidents Henriks Vendorfs norobežojies no nepieteiktās akcijas un uzsvēris, ka šādi notikumi nav pieļaujami. Viņš atkārtoti pauda nostāju, ka zemnieku protestos nevienam nevajadzētu ciest.

 

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.