Elektriskais Dodge Charger 100 km/h sasniedz 3,3 sekundēs (+ FOTO)

Dodge prezentējis elektrisko Charger, kas jaudīgākajā Dodge Charger Daytona variantā 100 km/h sasniegs 3,3 sekundēs.

Jaunais Dodge Charger būs pieejams kupejas un liftbeka modifikācijās un modeļu piedāvājumā nomainīs sedanu Charger un kupeju Challenger. Vēl jāzina, ka jaunais Charger tiks piedāvāts četrās versijās: Charger Daytona Scat Pack, Daytona R/T, Sixpack H.O. un Sixpack S.O., kā arī variantā ar trīslitru sešcilindru Hurricane benzīna motoru.

Elektriskais Charger aprīkots ar diviem elektromotoriem, 100,5 kilovatstundu akumulatoru un režīmiem sacīkšu trasei, driftam un ātrajam startam. Komplektā arī spēcīgas bremzes, efektīva termoregulācijas sistēma un iekšdedzes motoru versijas izplūdes sistēmas skaņas imitācija. Jaudīgākais no elektriskajiem – Charger Daytona Scat Pack – attīsta 679 ZS (850 Nm), 100 km/h sasniedz 3,3 sekundēs, bet dragreisa ceturtdaļjūdzi pabeidz pēc 11,5 sekundēm. Automašīna atbalsta uzlādi ar 350 kW un ar pilnībā uzlādētu akumulatoru var nobraukt 418-510 kilometrus. 3,5 tonnas smagā automobiļa maksimālais ātrums ir 216 km/h.

Iekšdedzes motoru Charger, kura ražošana tiks uzsākta 2025.gada pirmajā ceturksnī, iegūs 3.0 Hurricane twin-turbo sešcilindru benzīna motoru. Liftbeka versija Sixpack S.O. attīstīs 426 zirgspēkus un 635 Nm griezes momentu, bet Charger Sixpack H.O. – 558 Zs un 720 Nm. Piedziņa abos gadījumos uz visiem riteņiem, pārnesumkārba ir astoņu pakāpju automātiskā.

Elektriskais Charger uz konveijera nonāks jau šogad. Tiek lēsts ka ASV tā cenu būs aptuveni 50 000 dolāru.

Foto: Stellantis

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.