ASV jaunāko sankciju sarakstā arī AvtoVAZ un vēl trīs krievu autobūves uzņēmumi

ASV ceturtdien noteica sankcijas vairāk nekā 150 personām, uzņēmumiem un iestādēm, kas atbalsta Krievijas karu pret Ukrainu, iekļaujot sarakstā arī četrus lielus autobūves uzņēmumus no Krievijas.

Kā vēsta krievu izdevums Autonews.ru, sankciju sarakstā iekļauti četri autobūves uzņēmumi: AvtoVAZ, GAZ Grupa, Moskvič un Sollers (vadošais zīmols UAZ).

AvtoVAZ ir lielākais Krievijas autobūves uzņēmums, kas pārvalda automašīnu rūpnīcas Toljati, Iževskā un bijušo Nissan rūpnīcu Sanktpēterburgā, GAZ grupai pieder Gorkijas automobiļu rūpnīca, kā arī vairākas autobusu ražotnes Krievijā, bet Moskvič bijušajā Renault rūpnīcā Maskavā montē Ķīnas JAC automobiļus no ievestajiem detaļu komplektiem, pasniedzot šos transportlīdzekļus kā jaunos “Moskvič”.

Ceturtais sankcijām pakļautais autobūves uzņēmums it Sollers, kuram pieder UAZ automobiļu rūpnīcas, kā arī uzņēmumi Jelabugā un Vladivostokā, kur arī tiek montētas JAC automašīnas.

Pēdējais iekļaušanu sankciju sarakstā jau komentējis, norādot, ka pēdējā gada laikā grupas bizness ir “pilnībā pārstrukturēts uz sankcijām izturīgu komponentu piegādes kanāliem un ir stratēģiski vērsts uz tehnoloģisko neatkarību no ārējiem partneriem”.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.