Opel Vivaro ar degvielas šūnu tehnoloģiju

Opel izstrādājis Vivaro-e Hydrogen modeli – ilgtspējīgas un drošas nākotnes transportlīdzekli, ko speciālu pasākumu ietvaros prezentēs Vācijas pircējiem.

Opel aicina izmēģināt kravas furgonu Vivaro-e Hydrogen – automašīnu, kas pateicoties ūdeņraža degvielas šūnu piedziņas tehnoloģijai un iebūvētam akumulatoram ar pilnu tvertni var nobraukt līdz 400 kilometriem (saskaņā ar WLTP1).   

Opel norāda, ka 45 kW degvielas šūna nodrošina pietiekami daudz jaudas ilgākiem braucieniem pa automaģistrāli, bet degvielas uzpilde ar ūdeņradi aizņem tikai trīs minūtes. 10,5 kWh litija jonu akumulators zem priekšējiem sēdekļiem nodrošina atbalstu uzsākot braukšanu vai paātrinājuma laikā. Degvielas šūnu sistēma vienmēr darbojas optimālos darbības apstākļos, kas palielina tās kalpošanas laiku.

Uz International Van of the Year 2021 titula ieguvēja bāzes radītais Vivaro-e HYDROGEN nodrošina arī parastajai hibrīdsistēmai  raksturīgās priekšrocības, tas ir – enerģijas atgūšanu bremzēšanas laikā. Būtiski, ka visa piedziņas tehnoloģija ir iekārtota tik vietu taupošā veidā, ka ūdeņraža degvielas modifikācijas ietilpība ir tikpat liela, kā iekšdedzes motoru versijai – līdz 6,1 kubikmetram.  

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.