Konteinerā atrod trīs Tesla rodsterus no 2010.gada; arābi gatavi pirkt par miljoniem

Vienā no Ķīnas ostām uz trīspadsmit gadiem aizmirsti trīs jauni Tesla Roadster. Automašīnas gatavi pirkt arābi, solot par tām 1,9 miljonus eiro.

Interesants atradums vienā no Ķīnas ostām, kur jūras konteineros uzieti trīs jauni 2010.gada ražojuma Tesla rodsteri. Tie ir pilnīgi jauni spēkrati, kas daļēji ietīti aizsargplēvē. Saskaņā ar mediju informāciju, automašīnas savulaik sūtītas kādam Ķīnas uzņēmumam, kas tās gribējis izjaukt un izpētīt Reverse Engineering ietvaros, taču nesagaidot savu sūtījumu, uzņēmums bankrotējis un elektriskie spēkrati mērķi nesasniedza.

Tagad kļuvis zināms, ka automašīnas nonākušas amerikāņu uzņēmuma Gruber Motors īpašumā, kas specializējas Tesla automobiļu apkalpošanā un remontā, uzsvaru liekot uz Roadster modeli. Daļa no Gruber Motors biznesa ir Tesla automobiļu pārdošana, tādēļ uzņēmuma mājaslapā atrodams plašs rodsteru piedāvājums no visas pasaules. Atkarībā no tirgus, modeļa un nobraukuma cenu diapazons svārstās no 100 000 ASV dolāru par regulāri lietotiem eksemplāriem līdz praktiski nekad nebrauktām jaunām automašīnām par vairāk nekā vienu miljonu ASV dolāru.

Nesen trīs Ķīnā uzietos rodsterus (divi “Very Orange” krāsā, viens “Radiant Red”), kopā ar vēl vienu konteineru, kas piepildīts ar rezerves daļām, Gruber Motors izlika interneta izsolē. Interese bija milzīga, neraugoties uz to, ka par automašīnu patieso tehnisko stāvokli neviens pārliecināties nevarēja. Maija beigās cena sasniedza 2 miljonus ASV dolāru (1,9 miljoni eiro), un Gruber Motors nolēma automobiļus pārvest uz Dubaiju, kur potenciālie pircēji varētu tos aplūkot savām acīm.

Būs interesanti paskatīties, vai 2 miljoni dolāru paliks galīgā cena vai kāds šo summu vēl pārsitīs.

Tesla Roadster bija amerikāņu elektroautomobiļu ražotāja pirmais modelis, kas uz konveijera nonāca 2008.gadā. Līdz 2012.gadam uzņēmums saražoja un pārdeva 2500 šādas automašīnas.

Foto: Gruber Motors

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.