Tesla gatavo divus jaunus modeļus

Tesla modeļu piedāvājumu drīzumā papildinās divi jauni modeļi: Model 2 un Model Q. Medijos par tiem runā jau sen.

Ikgadējā akcionāru sapulcē Īlons Masks apstiprinājis baumas, kas sen jau cirkulē medijos, teikdams: “Cilvēki vienmēr vēlas zināt, kas ir mūsu nākamais produkts. Es tikai vēlos uzsvērt, ka mēs veidojam jaunu produktu, mēs izstrādājam jaunu produktu un mēs šeit nesēžam rokas salikuši klēpī.”

Eksperti ir pārliecināti, ka „ar jaunajiem produktiem” Masks ir domājis Model 2 un Model Q – jaunumus, kas Tesla modeļu piedāvājumā nostāsies pakāpi zemāk par Model 3 un Model Y. Savā runā Masks prognozējis, ka abu jauno modeļu pienesums būtu vairāk nekā pieci miljoni vienību gadā. Tie pamatā būtu jaunā 48V arhitektūra un jaunāko Power Unit, kas iztiek bez retajiem metāliem, izmanto par 25 procentiem mazāk silīcija karbīda un ir uz pusi mazāks. Ražošanā šāds elektromotors izmaksātu aptuveni 1000 dolāru.  

Tiek lēsts, ka Model 2 cena varētu būt aptuveni 25 000 ASV dolāru (ap 23 500 eiro) – uz pusi mazāka nekā Model 3. Jauno apjomu apgūšanai Tesla būvē jaunu gigarūpnīcu Meksikā, taču tiks iesaistītas arī Ķīnas un Vācijas ražotnes.

Lai varētu noturēt pircējam pievilcīgu cenu, Tesla, iespējams, izmantos lētos BYD ražojuma dzelzs fosfāta akumulatorus (LFP), ko Ķīnas koncerns piegādā arī citiem ražotājiem, piemēram, Toyota, kas tos iebūvē Ķīnas tirgum paredzētajos elektriskajos automobiļos.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.