Jau atkal – Tesla atliek Roadster ražošanu

Tesla Roadster projekts atlikts vēlreiz un, šķiet, tas nevienu vairs nepārsteidz.

Ikgadējā akcionāru sapulcē, kas notika šonedēļ, Tesla ģenerāldirektors Īlons Masks pavēstījis, ka uzņēmums vēlreiz atliek divvietīgā Roadster ražošanu, izsakot cerību, ka to, iespējams, izdosies uzsākt 2024.gadā.

Laikam gan tas nav liels pārsteigums tiem, kas seko uzņēmuma gaitām, jo jauno Tesla Roadster, kas pirmoreiz tika parādīts 2017.gadā, uz konveijera plānoja likt jau 2020., 2021. un 2022.gadā. Interesanti, ka pasūtījumu grāmata klientiem, kas vēlas iegādāties Roadster, ir atvērta kopš 2022.gada un, ikviens var stāties rindā, iemaksājot 45 000 dolārus no 250 000 dolāru kopējās summas.

Šogad Tesla nosvinēja 15 gadus kopš pirmā Roadster ieviešanas tirgū. Patiesībā ar šo modeli, kura pamatā bija britu Lotus šasija, arī sākās amerikāņu elektrisko automašīnu ražošanas veiksmīgais stāsts.

Šobrīd pārdoto Tesla lauvas tiesa ir Model Y un Model 3 artava (95 procenti), tādēļ ražotājs kaļ dzelzi, kamēr tas karsts, tādiem modeļiem kā Roadster atvēlot nišas produkta lomu.

Atgādināsim, ka Tesla ilgi nevarēja uzsākt arī vilcēja Semi ražošanu. 2022.gada beigās tas tomēr notika, kamēr pikaps Cybertruck savu kārtu nevar sagaidīt vismaz tikpat ilgi, cik Roadster.  

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.