Vācijā Tesla Model S sasniedz 1,6 miljonu km nobraukumu

Pasaulē tas ir vislielākais nobraukums, kas sasniegts ar vienu elektroautomobili.

Vācietis Hansjergs Gemingens-Hornbergs paveicis ko tādu, kas līdz šim nav bijis pa spēkam nevienam citam elektroautomobiļa īpašniekam. 2019.gadā viņš ar savu Tesla Model S pārvarēja 1 miljona kilometru atzīmi, taču vīrietis, kurš pēc profesijas ir taksists, nolēma pie tā neapstāties, lai gan tehniskas problēmas ar automobili atgadījās arvien biežāk. 

Trīs gadus vēlāk Hornbergs sasniedzis 1 miljona jūdžu (1,6 miljonu km) nobraukumu, kas nav izdevies nevienam citam Tesla īpašniekam.

Protams, šajā laikā Tesla piedzīvojusi vairākas galveno komponentu nomaiņas, piemēram, elektromotors esot mainīts astoņas reizes, bet akumulatoru baterija trīs reizes.

Pirmo akumulatora nomaiņu elektroauto piedzīvoja pēc 290 tūkstošiem kilometru, otro – kad tika nobraukti vēl 150 tūkstoši. Ražotājs to veicis garantijas ietvaros.

Par motoriem informācijas ir mazāk, taču zināms, ka ceturtais no tiem Model S aizvedis līdz vismaz miljonam kilometru.

Taksista garāžā ir arī Tesla Roadster ar ne mazāk iespaidīgu nobraukumu – 700 000 km, taču tagad Hornbergs plāno  izmēģināt kādu citu amerikāņu elektroauto marku – Lucid, kura ražotais sedans Lucid Air piedāvā vēl lielāku nobraukumu ar vienu uzlādi.

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/gem8mingen

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.