Bloomberg prognozē, ka Tesla drīz zaudēs savas vadošās pozīcijas

Izdevums uzskata, ka dažu tuvāko gadu laikā par lielāko elektroautomobiļu ražotāju pasaulē varētu kļūt Volkswagen.

Bloomberg analītiķi veikuši pētījumu, kas ļāvis izteikt prognozi par elektroautomobiļu tirgus attīstību tuvākajā nākotnē. Neraugoties uz Tesla pūlēm būvējot jaunas Gigafabrikas un iekarojot jaunus noieta tirgus, vadošā elektroautomobiļu ražotāja tituls varētu nonākt pie Volkswagen.

Tas varētu notikt jau 2024.gaā, turklāt amerikāņu ražotājam uz papēžiem mīs arī citi šī tirgus segmenta tīkotāji, piemēram, Ķīnas uzņēmums BYD, kas arvien straujāk uzņem apgriezienus.

Bloomberg pieļauj, ka līdz 2022. gada beigām BYD spēs kļūt par trešo nozīmīgāko spēlētāju pasaulē elektromobiļu jomā, saglabājot savas pozīcijas arī turpmākajos gados un apsteidzot tādus nozares gigantus kā Ford, General Motors, Stellantis, Mercedes -Benz, Toyota uc.

Tajā pašā laikā galvenais pieprasījums pēc BYD produkcijas būs Ķīnā. Tas gan nav liels pārsteigums, jo tieši šis tirgus nākotnē būs ārkārtīgi svarīgs elektromobiļu ražotājiem, jo, saskaņā ar prognozēm, līdz 2025. gadam elektromobiļu īpatsvars Ķīnā varētu pieaugt līdz 25% (Eiropā šis rādītājs būs līdzvērtīgs 20%).

Foto: Volkswagen

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.