Pārāk līdzīgs nosaukums – Audi tiesāsies ar Ķīnas Nio

Audi iesniedzis prasību tiesā, apstrīdot Ķīnas elektroautomobiļu ražotāja Nio ideju Eiropas tirgū divus no saviem modeļiem piedāvāt ar nosaukumiem ES6 un ES8.

Audi nevēlas pieļaut Nio ES6 un ES8 ienākšanu Eiropas tirgū ar šādiem nosaukumiem, kas ir pārāk tuvi ingolštatiešu sportisko modeļu S6 un S8 apzīmējumam, tādēļ iesniedzis prasību Minhenes tiesā, atsaucoties uz ražotājam tuviem ziņu avotiem vēsta vācu Handelsblatt.

Kā jau ierasts, par tiesvedības gaitu nekas daudz netiek runāts, tomēr, iespējams, Nio jau reaģējis, tādēļ abu minēto modeļu prezentācija Vācijā notikusi izrādot abus krosoverus bez modeļa nosaukuma.  

 Pretēji tādiem Ķīnas ražotājiem kā Qoros, Borgward vai Byton, kuru mēģinājumi iekarot Eiropas tirgu pilnībā izgāzās, Nio savu potenciālu pierādījis Norvēģijā, kur ir viens no pieprasītākajiem elektrisko automobiļu piegādātājiem.

Ķīnā ES6 un ES8 tiek pārdoti nu jau vairākus gadus, bet Eiropas tirgū tas varētu būt jaunums. Saistībā ar tiesvedību ES6 un ES8 ieviešana var kavēties, kamēr modelim ET7 „visi ceļi vaļā”. Eiropas tirgū tas ieradīsies šī gada ceturtajā ceturksnī, kā Porsche Taycan un Tesla Model S konkurents, piecmetrīga sedana veidolā, ar 480 kW motoru un gaitas rezervi līdz 1000 km. Piebildīsim, ka šo modeļu fīča ir iespēja speciālā stacijā nomainīt iztukšoto bateriju pret uzpildītu.

Zināms, ka Norvēģijā Nio ES8 maksā aptuveni 70 000 eiro.

Foto: Nio

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.