Mūsdienu DeLorean būs elektrisks (+ FOTO)

Mūsdienu versija izstrādāta sadarbībā ar Italdesign un pirmizrādi piedzīvos Peblbīčas Concours d’Elegance, kas notiks augustā.

DeLorean zīmols kopš 1995.gada ir Teksasas uzņēmēja Stīva Veina rokās un līdz šim viņa uzņēmums galvenokārt nodarbojas ar DMC-12 līdz mūsdienām izdzīvojušo eksemplāru atjaunošanu.

Doma par to, ka iespējams, kas vairāk tomēr netika atmesta un pieaicinot Itadesign speciālistus tapa projekts Alpha5, elektrisks fastback ar 2=2 sēdvietu formulu. Ar oriģinālo DMC-12 un “Atpakaļ nākotnē” filmu varoni to saista uz augšu atveramās “kaijas spārnu” durvis, bet tas arī viss – pārējais, ieskaitot dzinēju ir pavisam savādāks: stūraino DMC-12 virsbūvi nomainījis vēju tunelī noslīpēts korpuss ar pretestības koeficientu 0,23, bet sešcilindru benzīna motoru aizvieto elektromotors, kas 100 km/h ļaus sasniegt aptuveni 3,4 sekundēs.

Zināms, ka automašīnas maksimālais ātrums būs 241 km/h, bet bateriju komplekts bez atkārtotas uzlādes nodrošinās sniedzamību līdz aptuveni 483 km.

DeLorean Alpha5 pārstāv to pašu segmentu, ko Porsche elektriskais varenauto Taycan, tomēr, ja Taycan tiek ražots sērijveidā, tad Alpha5 būs krietni eksotiskāks piedāvājums, kaut vai tāpēc, ka tiks saražots vien 88 vienībās.

Nākotnē ražotājs plānojis arī citus modeļus, ieskaitot elektrisku krosoveru un restomod uz oriģinālā 80.gadu DMC-12 bāzes.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.