Vācijā trūkst autobusu šoferu

Vācijas Autobusu kompāniju federālā asociācija ceļ trauksmi: 85 procenti privāto nozares uzņēmumu sūdzas par vadītāju trūkumu.

Vācu izdevums Auto-medienportal.net, atsaucoties uz Bundesverband Deutscher Omnibusunternehmen (BDO) ģenerāldirektores Kristiānas Leonardas teikto raksta, ka šoferu trūkums ietekmē ne tikai vietējās nozīmes sabiedrisko transportu, bet arī skolēnu transportu, pārvadājumus tūrisma sfērā  un tālsatiksmes līnijas. Gandrīz 70 procenti autobusu uzņēmumu norāda, ka jau tagad nespēj atrast pietiekami daudz vadītāju, lai izpildītu visas līgumsaistības, nemaz nerunājot par izaugsmi un piedāvājuma paplašināšanu.

Lai novērstu šo problēmu, BDO sākusi šoferu vervēšanas kampaņu. Dalībuzņēmumi ar reģionālo asociāciju starpniecību var piekļūt dažādiem reklāmas materiāliem, kurus var pielāgot un izmantot individuāli, uzņēmumi, kuriem ir vakances vai mācekļa vietas, var iepazīstināt ar sevi asociācijas centrālajā tīmekļa vietnē, bet ieinteresētie pretendenti var izmantot pasta indeksa meklēšanas funkciju, lai atrastu piemērotus uzņēmumus savā reģionā.

Biedrība bažījas, ka bez politiskā atbalsta vērā ņemams pavērsiens diez vai izdosies. Tāpēc BDO aicina noteikt elastīgākas un finansiāli ilgtspējīgākas pamatprasības autobusa vadītāja apliecības iegūšanai. Kristiāna Leonarda piedāvā pārskatīt šoferu apmācību procesu, padarīt to pievilcīgāku un samazināt izmaksas, uzsvaru liekot uz nodarbībām digitālajās autoskolās un obligāto stundu samazināšanu.

Foto: Pexels.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.