Volkswagen „ķer mirkli” – trešais cenu paaugstinājums 12 mēnešu laikā

Volkswagen un Audi janvāra sākumā gatavojas pacelt cenu savai produkcijai trešo reizi divpadsmit mēnešu laikā. Eksperti uzskata, ka ražotājs izmanto „izdevīgo situāciju tirgū”.

Gan Volkswagen, gan Audi vēlas savu automašīnu cenu paaugstināt jau no nākamā gada 10.janvāra, ziņo Focus.de, atsaucoties uz dīleriem izsūtīto paziņojumu. Precīzus skaitļus gan Volkswagen vēl nav norādījis, taču pēc Automobilwoche informācijas tas varētu būt kāpums par 2 procentiem.

Sākotnēji palielinājums bija plānots tikai nākamā gada martā, taču tiks pārcelts uz janvāri. Jāņem vērā, ka 12 pēdējo mēnešu laikā tas tika darīts divreiz: pirmoreiz par 1,8 un pēc tam par 1,5 procentiem.

Kā iemeslu Volkswagen min paaugstinātas izejvielu un enerģijas cenas, taču tas acīmredzot nav vienīgais iemesls. “Pašreizējā tirgus situācija ir labvēlīga cenu attīstībai: liels pieprasījums apvienojumā ar deficītu pusvadītāju trūkuma dēļ,” specializētais izdevums citē Audi pārstāvi.

Citiem vārdiem sakot, mikroshēmu trūkums, par ko sūdzas autoražotāji, nozīmē, ka viņi tagad var ieviest augstākas cenas. Un tiem vajadzētu palikt augstā līmenī, pat ja mikroshēmu deficīta krīze kādā brīdī tiek pārvarēta.

Krīze nāk par labu arī automašīnu tirgotājiem, kuriem praktiski „nav jāpieliek pūles” klientu pievilināšanai. Kādas lielas korejiešu automašīnu markas izplatītājs FOCUS Online sacīja: “Pašlaik mēs varam klientam pateikt: ja automašīna ir pieejama, jums tā jāņem – vai, atkarībā no modeļa, jāgaida būs ļoti ilgi.”

 

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.