Rīgas dome: Maģistrālās un otrās kategorijas ielas galvaspilsētā sestdienas rītā ir sakoptas

Pēc intensīvās snigšanas sestdienas rītā maģistrālās un otrās kategorijas ielas Rīgā ir sakoptas un ir izvests sniegs no Vecrīgas un Brīvības laukuma, aģentūru LETA informēja Rīgas dome.

Beidzoties augstākā līmeņa sarkanam brīdinājumam par snigšanu Rīgā, sakopšanas darbi noritējuši bez pārtraukuma arī visu nakti un turpināsies nedēļas nogalē. Ielas tīrītas un kaisītas četras reizes, kopējam attīrāmo kilometru garumam sasniedzot gandrīz 4000 kilometru.

Neskatoties uz salu naktī, kas sasaldēja sniegu un palēnināja pretslīdes materiāla iedarbību, maģistrālās un otrās kategorijas ielas Rīgā ir sakoptas. Izvests sniegs no Vecrīgas un Brīvības laukuma, kā arī “Rīgas satiksme” autostāvvietām un atsevišķām pieturvietām.

Patlaban sniega tīrīšana norit jau trešās kategorijas jeb apkaimju mazajās ielās, un tā turpināsies arī rītdien. Visu dienu darbs noritēs pie pieturvietu, gājēju pāreju un veloceļu sakopšanas.

Ņemot vērā, ka apkaimju ielas pārsvarā ir šauras, iedzīvotāji aicināti rūpīgi pārdomāt transportlīdzekļu novietošanu, lai sniega tīrīšanas tehnika spētu piekļūt katrai šīs kategorijas ielai un darbi notiktu operatīvi, bez ierobežojumiem.

Kopumā tiek tīrītas 1737 Rīgas ielas, kas iedalītas trīs dažādās kategorijās.

Prioritāri pilsētā notiek maģistrālo ielu, tiltu un pārvadu, kā arī ielu, kurās kursē sabiedriskais transports, un veloinfrastruktūras tīrīšana, kam seko mazākas nozīmes jeb apkaimes ielas.

Snigšanas laikā ielu tīrīšanas un kaisīšanas galvenais uzdevums ir nodrošināt ielu caurbraukšanu. Jāņem vērā, ka intensīvas snigšanas apstākļos ievērojams sniega daudzums uz ielām var atkārtoti parādīties ļoti īsā laikā, tostarp arī neilgi pēc brauktuves tīrīšanas. Tāpat putināšanas laikā uz brauktuvēm var veidoties sniega sanesumi, informēja domē.

Savukārt, kad snigšana ir beigusies, sniegam no maģistrālajām ielām, tiltiem, pārvadiem, veloinfrastruktūras un sabiedriskā transporta maršrutu līnijām ir jābūt notīrītam trīs stundu laikā, no 2. kategorijas ielām – četru stundu laikā.

Uzņēmums “Rīgas satiksme” šodien turpina veikt autostāvvietu attīrīšanu no sniega. Sniegoto dienu laikā no autostāvvietām kopumā izvests vairāk nekā 1000 kubikmetru sniega, kas ir aptuveni 67 smagās automašīnas piekabes ar sniegu.

Kopumā uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 6000 stāvvietas.

Pirmās no sniega tiek attīrītas pilsētas centra un Vecrīgas stāvvietas, secīgi sasniedzot pārējo Rīgas daļu. Darbs tiek veikts gan dienā, gan naktī. “Rīgas satiksme” autostāvvietu uzturēšanas darbus veic aptuveni 24 smagās tehnikas transporta līdzekļi.

Tāpat no sniega tiek attīrītas arī gandrīz 1600 pieturvietas.

Ikdienas tīrīšanas darbu Rīgas ielās nodrošināšana 67 transporta vienības, pieejams 5500 tonnas sāls un 3000 tonnas sāls-smilts maisījuma, kas tiks papildinātas atkarībā no laikapstākļiem.

Par jautājumiem, kas saistīti ar ielu un ietvju uzturēšanu ziemā, iedzīvotāji var vērsties Rīgas domes Satiksmesvadības centrā pa tālruni 8 000 36 00 un Apkaimju iedzīvotāju centrā pa bezmaksas informatīvo tālruni 8 000 08 00.
 

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.