Antirekords –Maruti Suzuki drošības testos saņem apaļu nulli (+ VIDEO)

Global NCAP drošības testu organizācija pārbaudījusi Indijas tirgum ražoto Maruti Suzuki S-Presso. Rezultāti nav iepriecinoši.

Indijas tirgū Maruti Suzuki S-Presso bāzes versijā tiek piegādāts tikai ar vienu drošības spilvenu, kas atrodas vadītāja pusē. Pārējās drošību uzlabojošās sistēmas jāpērk par papildmaksu.

Eksperti nolēma pārbaudīt bāzes modeli, lai pārliecinātos, kā tas tiks galā ar frontālo triecienu, pie ātruma 64 kilometri stundā satiekoties trieciena imitācijas barjeru ar 40 procentu pārklājumu.

Sadursmes laikā abiem manekeni piestiprināties sensori fiksēja daudzus saskares un pārslodzes punktus, kas norāda uz augstu traumu iegūšanas risku Kaut arī vadītāja pusē uzstādītais drošības spilvens nostrādāja, manekens atsitās ar galvu pret virsbūves B statni, bet sensori fiksēja lielu slodzi abu manekenu krūšu, kaklu un kāju zonā. Rezultātā Maruti Suzuki S-Presso pieaugušo pasažieru drošība tika novērtēta ar apaļu nulli, kamēr bērnu drošība saņēma augstāku vērtējumu – divas balles.

Maruti Suzuki S-Presso ir Japānas-Indijas kopuzņēmums, kas ražo mazlitrāžas automobiļus Indijas tirgum. S-Presso modeļu piedāvājumā ir kopš 2019.gada. tikai 3,56 m garais hečbeks pieejams ar 67 Zs motoru un piecu pakāpju manuālo pārnesumkārbu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.