Mēģinājums vēlreiz – krievu Monarch nepadodas

Krievu uzņēmums Monarch, kas jau vairākus gadus cenšas pabeigt darbu pie sava pirmā elektroautomobiļa projekta, paziņojis, ka gatavs sertifikācijas procesam.

Krievu mediji vēsta, ka Novosibirskas uzņēmēja Alekseja Ponomarenko vadītais Monarch projekts pavirzījies uz priekšu un biznesa klases elektroautomobilis gatavs sertifikācijai. Saskaņā ar biznesa plānu tai vajadzēja notikt jau 2019.gada nogalē, taču toreiz automašīna, kas nebūt neatgādināja kaut ko pabeigtu, tā arī palika uz treilera tā iemesla dēļ, ka īpašnieki nevarēja samaksāt par tās transportēšanu.

Tagad problēmas novērstas un Monarch gatavs saražot dažus eksemplārus, kas nepieciešami sertifikācijas procesa nokārtošanai. Uzņēmums atklājis, ka Monarch, kas pēc gabarītiem neatpaliek no Mercedes S-klases, būs pieejams divās versijās: S200 un S400, attiecīgi ar 272 un 544 Zs jaudu. Strāvas krājumi tiks uzglabāti 60 vai 80 kWh akumulatoros. Izvēloties pēdējo, gaitas rezerve pieaugs līdz aptuveni 400 km.

Uzņēmuma vadība atklāj, ka sertifikācija tiks veikta pēc Aurus parauga – vispirms tiks izlaista ierobežota automašīnu partija, kam sekos lielāks “metiens”. Kopumā projekta ietvaros plānots saražot 30 transportlīdzekļus, no kuriem 10 tiks izgatavoti pēc individuāla pasūtījuma apdarē iekļaujot alumīniju, oglekļa šķiedru, dārgmetālu, dabīgo ādu un citus ekskluzīvus materiālus. Šādas automašīnas autoražotājs piedāvās “izvēlētam” cilvēku lokam.”

Zināms, ka elektriskās piedziņas sedana sākumcena būs aptuveni 4,4 miljoni rubļu jeb aptuveni 58 000 dolāru.

 

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.