Tumšajā laikā atceries būt redzams un izgaismo savu velosipēdu

Tumšajā laikā atceries izgaismot savu velosipēdu un būt redzams. Nav sliktu laika apstākļu, ir tikai nepietiekoši aprīkots velosipēds vai pats braucējs. Ja velosipēds ir aprīkots ar lukturīšiem vai atstarotājiem, tad ceļu satiksmē tas redzams vismaz no 150 metru attāluma.

Arvien lielāks skaits cilvēku savās ikdienas gaitās gada tumšajos mēnešos turpina pārvietoties ar  velosipēdu. Tomēr ne vienmēr viņi ir parūpējušies par savu drošību.

Valsts policijas  apkopotā statistika liecina, ka līdz šī gada 8. novembrim ceļu satiksmē Vidzemē bojā gājuši 4, bet ievainoti 58 velosipēdisti. Pērn šajā laikā bojā gāja 2, bet ievainojumus guva 52 velosipēdisti. Savukārt Latvijā kopā šogad bojā gājuši 15 velosipēda vadītāji un ievainoti 557.

Braucot diennakts tumšajā laikā vai nepietiekamas redzamības apstākļos, velosipēdam atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumiem:

ü  priekšpusē jādeg baltas gaismas lukturim, bet aizmugurē – sarkanas gaismas lukturim;

ü  abos tā sānos, riteņu abās pusēs, jābūt aprīkotam ar gaismas atstarotājiem;

ü   priekšpusē jābūt aprīkotam ar baltu atstarotāju, bet aizmugurē ar sarkanu atstarotāju;

ü  Ja lukturu nav vai tie nedarbojas, velosipēda vadītājam jābūt tērptam atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem.

Valsts policija aicina sargāt sevi un citus, diennakts tumšajā laikā ieslēdzot velosipēda lukturīšus un būt redzamiem!

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.