TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Toyota Yaris Hybrib ļoti neizdevīgā gaismā parāda elektromobiļus (+VIDEO)

No parocīga, automobiļa studentiem un pensionāriem jaunais Toyota Yaris ir kļuvis par wannabe sacīkšu mašīnu. Tas lieliski izskatās un pilsētā 80 % laika brauks tikai ar elektrību.

Jaunais Yaris ir ne tikai zemāks, bet arī īsāks par iepriekšējo. Kurš, būdams pie pilna prāta, ko tādu darītu? Jaunajiem modeļiem taču jābūt lielākiem par vecajiem? Tā jau arī ir. Riteņu bāze ir par 5 cm garāka, un riteņu attālums arī ir lielāks. Tāpēc automašīnas stāja skatā no aizmugures atgādina rallijkrosa mašīnu. Salons arī ir johoho! Sporta sēdekļi, viss melns, te sarkana krāsa kā ārpusē. Sacīkšu panelis apaļām acīm, sporta stūre gandrīz kā Suprai.  Pilnai laimei panelī vēl arvien ir pa pilnam fizisku pogu. Stūre nu regulējas gan augstumā, gan dziļumā, un visas pogas uz tās ir apgaismotas.

Zīmīgi, ka jaunais Yaris Hybrid ļoti neizdevīgā gaismā parāda elektromobiļus. Automašīna vislabākajā komplektācijā tik un tā ir lētāka par vislabāko elektromobili. “Man bāka sen vairs nav pilna, bet es joprojām komfortabli varu nobraukt 600 km. Pateicoties elektriskajai komponentei paātrinājums pilsētā ir kā elektromobilim – nospied un iet. Pilsētā Yaris 80 % laika brauc tikai ar elektrību, un sastrēgumā benzīna dzinēja neieslēdzas vispār,” tā Normunds Avotiņš. Vairāk skaties TV Autoziņu sižetā.

 

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.