Amerikāņi uzbūvē pārvadājamu videi draudzīgu māju ar IKEA mēbelēm (+ FOTO)

Ziemeļamerikā pēdējā laikā pieaugusi interese par Tiny Home (mikro mājas). Tās var būt stacionāras un arī pārvietojamas – kā šajā gadījumā.

Kompānija Escape Homes izmantojusi pārvietojamās mājas principu, tādēļ viņu ražotā Tiny Home izvietota uz divasu treiilera un īpašnieki, kad vien vēlas, var to pārvietot uz citu vietu.

Pārvietojamās mājas dzīvojamā platība ir 17,3 kvadrātmetri. Tā paredzēta diviem cilvēkiem un aprīkota ar guļamistabu, viesistabu, virtuves zonu un vannas istabu. Tā kā uzņēmums jauno projektu pozicionē kā videi draudzīgu risinājumu, inženieri uz kempera jumta ir novietojuši saules paneļus, kas nodrošina strāvu ūdens sildītājam un apgaismojumam. Tiny House interjeram izmantotas mēbeles no arī mums labi zināmā zviedru ražotāja IKEA, tajā skaitā: otrreizējās pārstrādes plastmasas virtuves iekārta, izvelkams koka galds, gulta ar iebūvētām atvilktnēm, piekarami plaukti, virtuves skapji un vannas istabas iekārtojums.

Stilīgās pārvietojamās mājas celtniecība ilga sešus mēnešus, no kuriem divus mēnešus dizaineri pavadīja, lai izpētītu IKEA katalogu un piemeklētu atbilstošas mēbeles.

Pēc Escape Homes vadītāja Dena Dobrovolski teiktā, mobilo kemperu popularitāte pieaugusi COVID-19 sakarā, jo pie viņiem vērsušies klienti, kas meklējuši iespēju izolēties un dzīvot drošā atstatumā no citiem.   

Pašlaik Tiny House kempera izmaksas bez zviedru mēbelēm ir 47 550 USD, bet komplektā ar IKEA iekārtojumu – 63 350 USD.  

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.