BMW 5. un 7.sērijas elektriskās versijas spēs nobraukt 700 km

BMW tuvāko gadu laikā sola 5. un 7.sērijaselektriskās modifikācijas, kas bez papildu uzlādes spēs nobraukt līdz pat 700 km.

Vācijas autobūves kompānija BMW tuvāko divu trīs gadu laikā sola laist klajā 5. un 7.sērijas elektriskās modifikācijas, kas būs piemērotas arī lielu atstatumu veikšanai.

Vācu izdevums Handelsblatt vēsta, ka BMW elektriskā septītā sērija (G12) tirgū dosies 2022.gadā, bet piektās sērijas elektroversija uz konveijera stāsies gadu vēlāk. Abi jaunumi tiks ražoti kopā ar minēto sēriju benzīna, dīzeļa un hibrīda modeļiem. Visi elektrificētie BMW iegūs piektās paaudzes eDrive tehnoloģiju un atkarībā no izvēlētā akumulatora spēs nobraukt līdz pat 700 km bez papildu uzlādes.

Pērn BMW parādīja konceptu BMW Power BEV. Uz 5.sērijas sedana bāzes izveidotais koncepts bija apgādāts ar trim elektromotoriem un 45 kWh akumulatoru. Sistēmas kopējā jauda bija 720 Zs (1150 Nm), kas 100 km/h ļauj sasniegt mazāk nekā 3 sekundēs. Toreiz vācu kompānija apgalvoja, ka sērijveida ražošana šim automobilim netiek plānota.

Jaunie laiki BMW elektromobiļu jomā sāksies ar krosoveru iX3 (2020.gada decembris). Krosovers būs komplektēts ar vienu elektromotoru, kas attīstīs 286 Zs (400 Nm), bet 74 kWh akumulators bez iegriešanās uzlādes stacijā ļaus nobraukt aptuveni 440 km.

 

BMW Power BEV Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.