Pensijā pēc 62 gadiem – Chevrolet pārtrauc Impala ražošanu

ASV autobūves kompānija Chevrolet noņēmusi no konveijera sedanu Impala, kas tika ražots kopš 1958.gada.

Chevrolet pabeidzis modeļa Impala ražošanu – pēdējais eksemplārs pa rūpnīcas vārtiem izbrauca 27.februārī, aizverot vēstures grāmatu, kas tika rakstīta 62 gadus.

Pieprasījums pēc harizmātiskā Chevrolet modeļa kritās gadu no gada, tādēļ tika pieņemts lēmums, aizstāt šo modeli ar perspektīvākiem modeļiem, ko rūpnīca atsāks ražot pēc tam, kad tiks pabeigta modernizācija.

 Impala Chevrolet modeļu piedāvājumā ienāca 1958. gadā, kā modeļa Bel Air augstākās klases versija. Laika posmā no 1985. gada līdz 1990. gadu vidum par Impala uz neilgu laiku aizmirsa, bet līdz gadsimta beigām tā atkal atdzima kā Chevrolet Caprice sedana sporta modifikācija. 1999. gadā Impala ieradās kā neatkarīgs modelis, un līdz 2004. gadam kļuva par vislabāk pārdoto sedanu Ziemeļamerikas tirgū.

Pēdējā, desmitā Chevy Impala paaudze nonāca pārdošanā 2014. gadā. Modelis saņēma 303 Zs spēcīgu 3,6 litru V6 atmosfērisko motoru, kas varēja lepoties ar to, ka ir jaudīgākais segmentā, taču kopš tā brīža sākas pieprasījuma lejupslīde.

Mediji vēsta, ka divtūkstošo gadu vidū Chevrolet realizēja aptuveni 300 000 Impala gadā (sedanu labprāt izmantoja arī policija un pasažieru pārvadājumu pakalpojumu sniedzēji), bet 2019.gadā kompānijai izdevās pārdot vien nepilnus 45 000 sedanu. Pēdējās paaudzes modeļa cenas ASV sākās no atzīmes 31 620 dolāru.

Rūpnīcas modernizācijā General Motors ieguldīs 2,2 miljardus dolāru. Paredzams, ka Impala vietu ieņems kāds elektriskās piedziņas modelis.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.