Jaunie Volvo nebrauks ātrāk par 180 km/h

Visas jaunās Volvo automašīnas, kas rūpnīcas konveijeru atstās pēc 2020.gada maija, tiks aprīkotas ar ātruma ierobežotājiem, kas neļaus pārsniegt 180 km/h. Tas saistīts ar zviedru kompānijas apņemšanos sasniegt mērķi „0 bojāgājušo Volvo mašīnās”.

Lēmums par ātruma ierobežošanu tiek pamatots ar aprēķiniem. Ja automašīna traucas ar ātrumu 250 km/h, tad bremzēšanas ceļš sasniedz 280 metrus, kamēr, bremzējot no 180 km/h tas sarūk līdz 150 m. Arī kaitīgās emisijas braucot ar 250 km/h automobilis rada četras reizes vairāk nekā tad, ja braukts ar 180 km/h.

Autoražotājs skaidro, ka ātruma ierobežojums vajadzīgs tādēļ, ka lielākā ātrumā braucot aktīvās un pasīvās drošības sistēmas, kā arī viedās tehnoloģijas vairs nevar nodrošināt, lai negadījumā izvairītos no nopietniem ievainojumiem un nāves. Volvo aprēķini liecina, ka aptuveni 25 procenti ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo ir saistīti ar pārmērīgu ātrumu.

“Volvo ir viens no vadošajiem uzņēmumiem, ja runa ir par drošību: tas vienmēr ir bijis un vienmēr arī būs,” uzsvēris Volvo izpilddirektors Hokans Samuelssons, “Pateicoties mūsu pētījumiem, mēs zinām, kas ir galvenie šķēršļi ceļā uz mūsu mērķi, lai mūsu automašīnās nebūtu nopietnu ievainojumu vai pat nāves gadījumu. Ar vispārēju ātruma ierobežojumu vien nepietiek. Mums jādara viss, kas mūsu spēkos, pat ja tas glābj tikai viena cilvēka dzīvību. “

Nākamās divas lietas, ko vajadzētu novērst ir drošības draudi, kas rodas novēršot uzmanību no ceļa un pie stūres apsēstoties cilvēkam, kas lietojis alkoholu vai narkotikas. Šīs problēmas ražotājs vēlas atrisināt ar kamerām, kas uzrauga vadītāju. Tāpat Volvo vēlas ieviest sistēmu, kas atpazīst skolas un slimnīcas un šajā apkaimē automātiski ierobežo ātrumu.   

 

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.