Līdz pat 70 centiem dārgāka degviela – vācu mediji ziņo par zaļo plāniem

Vācu mediji ziņo, ka zaļās politikas plānus varēs izpildīt vien tad, ja pieņems drastiskus plānus attiecībā uz fosilo degvielu un samazinās braukšanas ātrumu uz automaģistrālēm.

Vācijas Federālās vides aģentūras aplēses liecina, ka, lai samazinātu izmešus un sasniegtu klimata mērķus, ir nepieciešami stingri un nepopulāri lēmumi. Atsaucoties uz kādu aģentūras iekšējo dokumentu, kas sagatavots jau jūnijā, bet kļuvis pieejams vien tagad, vācu mediji vēsta, ka starp priekšlikumiem ir arī straujš akcīzes nodokļa pieaugums dīzeļdegvielai nākamo desmit gadu laikā, tāpat arī benzīnam. Rezultātā līdz 2030.gadam dīzeļdegvielas cena varētu paaugstināties par 70 centiem, bet benzīnam tā pieaugtu par 47 centiem.

Kravas automašīnu nodevām vajadzētu strauji pieaugt, bet uz automaģistrālēm ieviest ātruma ierobežojumu, kas maksimālajam ātrumam neļaus pārsniegt 120 kilometru stundā. Jāveicina elektroautomobiļu iegāde un alternatīvo degvielu izmantošana. Ceļojumiem ar dzelzceļa transportu vajadzētu kļūt lētākiem, savukārt avio biļetēm jāpiemēro lielāki nodokļi.

Vides aģentūra uzskata, ka klimata mērķi satiksmē ir “vērienīgi, bet izpildāmi”.

Atgādināsim, ka līdz 2030. gadam Vācija plāno CO2 izmešus samazināt par 55%, salīdzinot ar 1990.gadu.

Nesen par maksimālā ātruma ierobežojumu līdz 100 km/h nakts laikā uz savām automaģistrālēm izlēma Nīderlande, bet Brisele plāno, ka visā pilsētā standarta ātruma ierobežojums būs 30 km/h. Izņēmumi būs nozīmīgāki ceļi un ielas, kuros būs atļauti 50 km/h, un atsevišķos posmos 70 km/h.

 

 

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.