Klikšķis uz Škodām – brits savāc 70 gandrīz vienādas Škoda (+ FOTO)

Britu mediji publicējuši rakstu par kādu neparastu kolekcionāru, kurš savācis 70 vienas markas un gandrīz vienādus automobiļus.

Stāsts ir par Lielbritānijas iedzīvotāju Marku Toroku, kura mūža mīlestība ir čehu auto marka Škoda. Toroks ir septiņdesmit Škoda automobiļu īpašnieks, taču neparasti ir tas, ka daudzi spēkrati tikpat kā neatšķiras viens no otra – tie ir viena modeļa, turklāt bieži vien ražoti vienā un tajā pašā gadā.

Brits savu kolekciju dēvē par “bērnu patversmi Škoda automobiļiem” un gatavs nopirkt ikvienu šīs markas auto, kas savam īpašniekam kļuvis nevajadzīgs. Kolekciju viņš sakrājis desmit gadu laikā, dažkārt pērkot vecās Škoda tikpat bieži, cik kāds cits, iegādājoties pārtikas produktus. Toreks atklāj, ka mīlestība uz Škoda mašīnām viņam “pielipusi” no vectēva, kurš bijis liels čehu markas entuziasts.

Vecākais automobilis viņa kolekcijā ir 1973/gada S110 DeLuxe, ko viņš izpircis no metāllūžņu pārstrādātājiem un atvedis no Čehijas, visjaunākais ir 2006.gada Superb, bet vismīļākais – 2002.gada Superb.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.