770 Zs un Nirburgringas rekords – parādīts visjaudīgākais Lamborghini (+ FOTO)

ASV, Kalifornijā, notikusi visjaudīgākā sērijveida Lamborghini modeļa – Aventador SVJ – prezentācija. Sporta auto, kas aprīkots ar 770 Zs jaudīgu motoru jau paguvis uzstādīt absolūto Nirburgringas rekordu sērijveida automobiļiem.

Jaunais varenauto aprīkots ar 6,5 litru divpadsmitcilindru atmosfērisko motoru, kura jauda no standarta 720 Zs palielināta līdz 770 Zs, bet griezes moments pieaudzis līdz 720 Nm. Ražotāja dati liecina, ka 100 km/h Aventador SVJ sasniedz 2,8 sekundēs, 200 km/h – 8,6 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 350 km/h. Kupejas pašmasa ir 1525 kg, bet masas/jaudas attiecības – 1,98 kg/Zs. Labākus rādītājus palīdz sasniegt arī aktīvā aerodinamikas elementu sistēma Aerodinamica Lamborghini Attiva (ALA), kas palielina piespiedējspēku uz abām asīm par 40 procentiem un samazina aerodinamisko pretestību par vienu procentu.

ALA sastāvā iekļautas speciālas, elektroniski darbināmas žalūzijas, kas uzstādītas automobiļa priekšpusē un aizmugurē. Šie aizvari spēj mainīt savu stāvokli mazāk nekā 500 milisekunžu laikā, samazinot aerodinamisko pretestību, izmainot piespiedējspēku pagriezienos un pēc vajadzības noslogojot labo vai kreiso antispārna pusi. 

Inženieri ieviesuši arī virkni citu svarīgu uzlabojumu: pārprogrammējuši septiņpakāpju robotizētās pārnesumkārbas vadības bloku, modificējuši stūres iekārtas, balstiekārtas, amortizatoru, ABS un stabilizācijas sistēmu darbību, uzstādījuši par 50 procentiem stingrāku šķērsstabilizatoru un tikai šim modelim izstrādātas Pirelli P Zero Corsa riepas. 

Pavisam tiks izgatavoti 900 Aventador SVJ un vēl 63 SVJ63 versijas mašīnas melnbaltā krāsā, kas veltītas kompānijas dibināšanas gadskaitlim.

Aventador SVJ cena sāksies no atzīmes 349 116 eiro.

Piebildīsim, ka Aventador SVJ jau paguvis uzstādīt Nirburgringas trases rekordu sērijveida automobiļiem, veicot to 6 minūtēs un 44,97 sekundēs – par divām sekundēm ātrāk nekā Porsche 911 GT2 RS un par sekundi ātrāk nekā elektriskais superauto Nio EP9.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.