Uz IŽ Kombi bāzes – krievu Kalashnikov parāda 680 Zs jaudīgu elektromobiļa konceptu (+ VIDEO)

Krievijas koncerns Калашников (Kalashnikov) pašlaik notiekošajā izstādē “Армия-2018” (Armija-2018)prezentējis konceptuālu elektromobili, CV-1, kas uzbūvēts, izmantojot savulaik ražotā ИЖ-21252 “Комби” (IŽ-21252 Kombi) virsbūvi.

Konstruktori uzsver, ka ar koncepta palīdzību tiek testētas pašu radītās tehnoloģijas elektriskā varenauto projektam. Intervijā žurnālistiem koncerna pārstāvis paziņojis, ka šādas izstrādes Kalashnikov ļaus nostāties “vienā rindā ar pasaules mēroga elektrisko automobiļu ražotājiem, tādiem, kā, piemēram, Tesla, un konkurēt ar tiem”.

Prototips aprīkots ar 220 kW (300 Zs) elektromotoru, kas īsu brīdi var attīstīt 500 kW (680 Zs), kā arī 90 kWh akumulatoru, kas bez atkārtotas uzlādes ļauj nobraukt aptuveni 350 km. Automobilim sagatavots arī inovatīvs invertors, kas sver 50 kg un var nodrošināt jaudu līdz pat 1,2 megavatiem.

Šajā pašā izstādē Kalashnikov demonstrē arī hibrīdpiedziņas bagiju, kā arī kompaktu elektromobili pilsētas satiksmei, kas var nobraukt aptuveni 150 km.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.