AMTEL: Igaunijā jūlijā pārdots par 4,9% vairāk jaunu vieglo automašīnu nekā pērn

Igaunijā jūlijā pārdotas 2018 jaunas vieglās pasažieru automašīnas, kas ir par 4,9% vairāk nekā pagājušā gada septītajā mēnesī, liecina Igaunijas autotirgotāju un servisa kompāniju asociācijas AMTEL apkopotie dati.

Gada pirmajos septiņos mēnešos Igaunijā pārdotas 15 350 jaunas automašīnas, kas ir par 12,2% vairāk nekā janvārī-jūlijā pērn.

Vispirktākās Igaunijā joprojām ir mazās vidējās klases automašīnas, kas jūlijā veidoja 23% no visām pārdotajām jaunajām automašīnām. Vidējās klases pilsētas apvidus automašīnas veidoja 22,5% no pārdotajām automašīnām, kam sekoja mazāki pilsētas apvidus spēkrati un vidējās klases automašīnas.

92 no Igaunijā jūnijā pārdotajām jaunajām vieglajām automašīnām tika eksportētas.

Jūlijā Igaunijā jaunu vieglo pasažieru automašīnu tirgū līderes bija “Toyota” (344 pārdotas automašīnas), “Škoda” (234 automašīnas) un “Volkswagen” (165 automašīnas). Vispopulārākie modeļi pagājušajā mēnesī bija “Toyota RAV4” (112), “Škoda Octavia” (97) un “Kia Cee’d”(64).

Komerciālo transportlīdzekļu segmentā jūlijā bija vērojams neliels kritums. Kopumā mēneša laikā Igaunijā pārdoti 356 komerciālie spēkrati, kas ir par 2,5% mazāk nekā šajā mēnesī pērn. Janvārī-jūlijā komerciālo transportlīdzekļu tirgus Igaunijā gada izteiksmē pieaudzis par 10,2%. Šajā segmentā vispopulārākie bija “Citroen” spēkrati (68 mēneša laikā pārdotas automašīnas), kam sekoja “Peugeot” un “Renault” ar attiecīgi 46 un 42 automašīnām.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.