750 Zs un 500 km – “Mercedes-Maybach 6” koncepts ir elektromobilis (+ foto)

Šodien publicēta plašāka informācija par Mercedes-Maybach kupejas konceptu, kas patlaban piedzīvo pirmizrādi Peblbīčas motoršovā.

Tagad mēs zinām, ka 5700 mm garais, 2100 mm platais un 1328 mm augstais Mercedes-Maybach 6 ir par 673 mm garāks, 201 mm platāks un 83 mm zemāks nekā Mercedes S-klases sedans. Divdurvju kupejai ir “kaijas spārnu” tipa, uz augšu atveramas durvis un 24 collu riteņu diski. Konceptam iebūvēti sēdekļi ar sensoriem, kas var nodot mašīnas elektronikai dažādas komandas, piemēram, noregulēt temperatūru salonā, sēdekļus atbilstoši katra pasažiera augumam vai patstāvīgi  izvēlēsies salona izgaismojumu atkarībā no braucēju apģērba.

Kupejas priekšējais panelis būtībā ir viens liels, caurspīdīgs displejs, kas stiepjas no vienām durvīm līdz otrām. Svarīgākā informācija tiek atainota divos cilindros vadītāja priekšā, bet daļa datu tiek projicēti visa vējstikla platumā. Automašīna komplektēta ar autonomās braukšanas sistēmu un divām ceļojumu somām, ko pārvadā mašīnas bagāžniekā spēkrata priekšpusē.

Mercedes-Maybach 6 aprīkots ar četriem elektromotoriem, kuru kopējā jauda – 750 Zs. savukārt enerģijas krājumi tiek uzglabāti 80 kilovatstundu baterijā, kas iebūvēta zem koncepta grīdas.

Ražotājs norādījis, ka 100 km/h kupeja sasniedz nepilnās četrās sekundēs, bet maksimālais ātrums tiek elektroniski ierobežots pie atzīmes 250 km/h. Ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem iespējams nobraukt vairāk nekā 500 km, bet strāvas krājumus atjauno pie parastā mājas elektrotīkla, ar speciālas uzlādēšanas iekārtas vai indukcijas metodes palīdzību. 

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.