Nissan paplašinās elektroautomobiļu uzlādes infrastruktūru, kā ES atbalstītā projekta „Fast-E” partneris

Nissan ir paziņojis par „Fast-E” uzsākšanu – tas ir Eiropas Savienības atbalstīts projekts elektroautomobiļu infrastruktūras uzlabošanai.

Projekta mērķis ir līdz 2016. gada beigām uzstādīt 241 elektroautomobiļu uzlādes staciju Vācijā un 37 Beļģijā.
„Fast-E” ir jaunākais projekts virknē pasākumu, kuros Nissan ir iesaistījies, palīdzot attīstīt elektroautomobiļu uzlādes infrastruktūru visā Eiropā.

Šis paziņojums ir vēl viena daļa no Nissan apņemšanās – veidot ilgtspējīgu nākotni Inteliģentas mobilitātes vīzijas ietvaros.

Šo projektu finansē Nissan kopā ar Eiropas Savienību un vēl astoņiem uzņēmumiem, kopējām investīcijām sasniedzot aptuveni 18 miljonus eiro. „Fast-E” mērķis ir līdz 2016. gada beigām uzstādīt kopumā 278 uzlādes stacijas ik pēc 80 km gar Vācijas un Beļģijas galvenajām šosejām – 241 staciju Vācijā un 37 Beļģijā.

Līdzīgs projekts Čehijā un Slovākijā tīklu Eiropā papildinās ar vēl 30 elektroautomobiļu uzlādes stacijām.

Vairākiem standartiem atbilstošās ātrās uzlādes stacijas nodrošina līdzstrāvas un maiņstrāvas pieslēgumus, kas elektroautomobili, piemēram, 100% elektrisko Nissan LEAF vai e-NV200, līdz 80% spēj uzlādēt 30 minūtēs. Uzstādītās ātrās uzlādes stacijas elektroautomobiļu īpašniekiem četrās valstīs ļaus pagarināt savus braucienus, dāvājot lielāku elastīgumu un sirdsmieru.

„Fast-E” ir jaunākais projekts virknē pasākumu, kuros Nissan ir iesaistījies, palīdzot izveidot un attīstīt elektroautomobiļu uzlādes infrastruktūru visā Eiropā. Vēl pavisam nesen Nissan paziņoja par savu partnerību ar „A2A”, kā dāvanu Milānai pirms UEFA Čempionu līgas fināla uzstādot 17 publiskās ātrās uzlādes stacijas.

Garets Dansmors (Gareth Dunsmore), Nissan elektroautomobiļu direktors Eiropā, stāsta: „Mūsu iesaistīšanās šajā projektā ir vēl viens Nissan apņemšanās radīt inteliģentus mobilitātes risinājumus apliecinājums. Mēs ne vien strādājam pie elektroautomobiļu klāsta paplašināšanas un inovatīvu nulles izmešu tehnoloģiju izstrādes, bet daudz investējam arī atbilstošā infrastruktūrā, jo uzskatām to par ļoti svarīgu faktoru, nodrošinot elektroautomobiļu pieejamību un praktiskumu.

Ir fantastiski, ka esam saņēmuši Eiropas Savienības atbalstu šim projektam, pateicoties tam, elektroautomobiļu uzlādes staciju skaits gar Vācijas un Beļģijas lielākajām šosejām ievērojami palielināsies.”

Nissan ir Nissan LEAF – pasaulē vislabāk pārdotā elektroautomobiļa, un Nissan e-NV200 – 100% elektriskā vieglā komercautomobiļa, ražotājs. Kopš Nissan LEAF laišanas klajā 2010. gadā Nissan visā pasaulē ir pārdevis vairāk nekā 241 000 elektroautomobiļu.

Foto: Nissan

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.