Tagad 300 km – BMW modernizējis elektrisko i3

Vācijas autobūves kompānija BMW modernizējusi elektriskās piedziņas modeli i3, palielinot tā gaitas rezervi līdz 300 km.

BMW aprīkojis i3 ar lielākas kapacitātes akumulatoru baterijām (33 kWh), kas agrāko 190 km vietā ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem ļaus veikt aptuveni 300 km. Ražotājs uzsver, ka baterijas izmērs nav mainījies, toties tagad pat sarežģītos ekspluatācijas apstākļos varēšot nobraukt aptuveni 200 km.   

Modernizēto modeli varēs atpazīt pēc “Protonic Blue” virsbūves krāsas, kas agrāk bija pieejama vienīgi i8. Salonā parādījies jauns ozolkoka dekors, bet citā ziņā izmaiņu nav – i3 joprojām tiek komplektēts ar 170 ZS (250 Nm) elektromotoru, kas 100 km/h ļauj sasniegt 7,3 sekundēs. Tāpat kā agrāk, papildaprīkojuma sarakstā atrodams 38 Zs Range Extender – pie aizmugurējās ass piemontējams ģenerators, kas ražos strāvu un i3 gaitas rezervi ļaus palielināt par 150 kilometriem.

Ražotājs uzlabojis bateriju uzlādēšanas tehnoloģiju, tādēļ laiks, kas jāpavada pie strāvas iegūšanas ierīces nemainīsies un tāpat kā agrāk būs nepilnas trīs stundas. Pastāv arī ātrā bateriju uzlādēšanas sistēma pie speciālas iekārtas, kas 80 procentu baterijas jaudas ļauj sasniegt 40 minūtēs.

Modernizētais BMW i3 klientiem kļūs pieejams vasarā. Automašīnas cena – 36 150 eiro vai 41 150 ar gaitas pagarinātāju Range Extender. 

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.