Jaunais Audi SQ7 TDI pārdošanā no maija vidus

Pasaulē jaudīgākā ar dīzeļdzinēju aprīkotā apvidus automobiļa Audi SQ7 TDI* pirmie modeļi tirgū būs pieejami no 2016. gada vasaras.

Šim modelim ir 320 kW (435 ZS) jauda un 900 Nm liels griezes moments, kas no 0 līdz 100 km/h ļauj tam ieskrieties vien 4,8 sekundēs, patērējot nieka 7,2 litrus degvielas uz 100 kilometriem. Tas atbilst 189 g CO2 izmešu uz kilometru. Klienti Eiropā jauno Audi SQ7 TDI varēs pasūtīt no maija vidus.

Jaunā Audi SQ7 TDI 4,0 litru TDI dzinējs ir pilnībā pārstrādāts. Tas apvieno klasē labāko veiktspēju un zemu degvielas patēriņu, tādējādi garantējot nepārspējamu dinamiku. Tā elektriski vadāmais kompresors (EPC) pirmo reizi ir pieejams sērijveida automobilī. Šī ierīce uzlabo abu Audi SQ7 TDI turbokompresoru darbību, jo īpaši pie zema dzinēja apgriezienu skaita, nodrošinot izcilu veiktspēju, jau uzsākot braukšanu. Rezultāts ir dinamika bez jebkādas turbokompresoru darbības aiztures.

EPC enerģiju, kas kulmināciju sasniedz pie 7 kW, nodrošina 48 voltu elektriskā apakšsistēma. SQ7 TDI ir pirmais Audi automobilis, kas aprīkots ar augstākas jaudas elektrisko sistēmu. Šis tehniskais risinājums apvienojumā ar EPC ir arī pirmais solis ceļā uz augstas veiktspējas elektromehānisko pretapgāšanās stabilizācijas sistēmu. Lai nodrošinātu nepieciešamo lielo jaudu un īstermiņa enerģiju, elektriskajā apakšsistēmā aiz bagāžas nodalījuma ir atsevišķs litija jonu akumulators. Tā maksimālā jauda ir 13 kW. Līdzstrāvas pārveidotājs savieno 48 voltu un 12 voltu elektriskās apakšsistēmas.

Elektromehāniskā aktīvā pretapgāšanās stabilizācijas sistēma ir jauns tehnoloģiskais risinājums tirgū. Tā nodrošina kontrolētu un sportisku vadāmību. Automobilis līkumos ir stabilāks, ir ievērojami samazināts sāniskais slīpums, bet tendence pagriezt stūri nepietiekami tiek kontrolēta vēl vairāk. Tas nodrošina ātrāku sānisko paātrinājumu un tādējādi arī ātrāku braukšanu līkumos.

Jaunā Audi SQ7 TDI bāzes cena Vācijā ir 89 900 EUR. Tajā jau ietilpst pieprasītākais Audi Q7 papildaprīkojuma klāsts aptuveni 10 000 EUR vērtībā, kas šajā modelī ir iekļauts standartaprīkojumā. Tajā ietilpst LED priekšējie lukturi, adaptīvā pneimatiskā piekare ar S sērijas iestatījumiem, 3 spieķu sporta stūre ar daudzfunkcionālām pogām un pārnesumu pārslēgiem, 85 l liela degvielas tvertne, signalizācija, elektriski regulējami, apsildāmi sporta sēdekļi ar Alcantara un ādas apdari, 20 collu diski, sportiskas formas bamperi un durvju apdares līnijas, kā arī matēta alumīnija ielaidumi.

Jaunā SQ7 TDI papildaprīkojumā ir pieejama uzlabota dinamiskās vadāmības pakete, kas aptver trīs tehnoloģijas moduļus: quattro piedziņu ar sporta diferenciāli, visu riteņu stūrēšana sistēmu un jaunu elektromehānisko aktīvo pretapgāšanās stabilizācijas sistēmu.

Iepriekš minēto modeļu degvielas patēriņš

Audi SQ7 TDI (5 sēdvietas):
degvielas patēriņš kombinētajā ciklā: 7,2–7,5 l/100 km**,
CO2 izmešu daudzums kombinētajā ciklā: 189–198 g/km**

Audi SQ7 TDI (7 sēdvietas):
degvielas patēriņš kombinētajā ciklā: 7,2–7,6 l/100 km**,
CO2 izmešu daudzums kombinētajā ciklā: 190–199 g/km**

**Degvielas patēriņa un CO2 izmešu daudzuma rādītāji ir atkarīgo no izvēlētajām riepām un diskiem, kā arī no dzinēja un pārnesumkārbas komplektācijas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.